Vacature Content Marketeer Copywriter

Content Marketeer Copywriter in Nijmegen

Splendorfabriek

Sint Annastraat 198
6525 GX Nijmegen

Postbus 31117 6503CC Nijmegen

Ben jij een echte Content Nerd? Ben je proactief, is jouw pen je grootste wapen en heb je passie voor digitalisering? Als Content Marketeer werk je bij Proud Nerds aan het versterken van onze positionering als gespecialiseerd digital agency in de domeinen zorg en conversie. Ook heb je een belangrijke rol in de lancering van onze twee nieuwe labels, Health Nerds en Conversion Nerds.

Ik wil solliciteren

Over Proud Nerds

Wij zijn een Digital Agency in hartje Nijmegen, met 70 medewerkers en torenhoge ambities! We bouwen webshops met complexe configuratoren, maken digitale en interactieve 'producten' zoals maatwerk apps en websites, en proberen bij alles wat we doen de ultieme User Experience aan onze digitale producten mee te geven. Al deze expertises komen samen in ons moderne kantoor in de Splendorfabriek aan de Sint Annastraat in Nijmegen.

Wat ga jij doen?

Je maakt deel uit van het marketingteam van onze agency. Je neemt het voortouw in het creëren en uitdragen van onze nieuwe propositie en expertise in de zorgsector en het commerciële domein.

Je denkt mee over de contentstrategie en werkt aan diverse contentformats om onze boodschap effectief over te brengen. Je zorgt ervoor dat alles volgens de planning verloopt, speelt in op actualiteiten en events, en stuurt wanneer nodig bij.

Je houdt je bezig met het interviewen van collega's en klanten en het schrijven van content. Je gaat in gesprek met ons team in de volledige breedte, van business consultant tot developer, en bent verantwoordelijk voor het omzetten van hun expertise in hoogwaardige, informatieve en overtuigende content.

Ook ga je aan de slag voor onze nieuwe labels, Health Nerds en Conversion Nerds. Je gaat op zoek naar de juiste tone of voice en zorgt er samen met je collega's voor dat onze propositie en dienstverlening als een compleet verhaal online komen in de vorm van drie nieuwe websites.

Je houdt je gedurende je werkweek dus onder andere bezig met onderstaande zaken:

 • Ontwikkelen van contentstrategieën die de unieke propositie van Proud Nerds en haar labels benadrukt;
 • Het organiseren van interviews en inspiratiesessies met je collega's om de relevante en actuele onderwerpen te achterhalen;
 • Schrijven van overtuigende conversiegerichte copy voor onze websites, nieuwsartikelen, whitepapers en social media;
 • Zorgen voor een consistente tone of voice en stijl in al onze communicatie;
 • Het opzetten en beheren van onze social media kalender en het managen van de socials;
 • Analyseren van alle contentstatistieken en bijsturen van de content;
 • Verdiepen in de zorg en het commerciële domein om proactief in te spelen op nieuws en veranderende behoeften in de markt.

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar iemand die een paar jaar ervaring heeft in een vergelijkbare rol en ontzettend gemotiveerd is. We vragen of jij je ten minste in het merendeel van de volgende punten herkent, maar wie weet heb je nog andere toffe punten in jouw verrassende skillset:

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
 • Je neemt initiatief door het voortouw te nemen, nieuwe ideeën aan te dragen en kunt goed zelfstandig werken.
 • Je bent de taalvirtuoos die complexe ideeën moeiteloos omzet in heldere, overtuigende content, gericht op onze doelgroep. Foutloos schrijven is voor jou vanzelfsprekend.
 • Je komt met vernieuwende ideeën en invalshoeken. Je maakt originele content die opvalt en aanspreekt.
 • Werken met collega's doe je graag. Je beschik over uitstekende communicatieve vaardigheden, waardoor je effectief kunt samenwerken met interne teams en klanten.
 • Je toont gedrevenheid om meetbare resultaten te behalen, waarbij je content optimaliseert voor conversie en SEO in gedachten houdt.
 • Je hebt interesse in de zorg of het conversie domein en bent bereid je hier volledig in te storten om unieke uitdagingen en kansen in deze sectoren te ontdekken.

Nieuwe baan in 4 stappen

Je bent nieuwsgierig geworden naar de functie, klaar om te solliciteren, en nu? Solliciteer via onderstaande button en vul het formulier in. De eerste stap is gezet! Erna een tweede interview met Martijn - de algemeen directeur - en een van onze collega's. Indien nodig kan er een 3e interview gepland worden maar veelal volgt er meteen een contractvoorstel en kan de vlag uit want je bent nu officieel een Proud Nerd!

Wat biedt Proud Nerds jou?

Naast een prettig team vol gezellige, no-nonsense collega's en een inspirerende kantooromgeving, bieden we natuurlijk nog meer. Zo kan je rekenen op:

 • Een goed salaris. We kijken op basis van jouw werkervaring en skills naar een passend salaris;
 • 8% vakantiegeld, een goede pensioenregeling en 25 vakantiedagen;
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;
 • Een laptop; Macbook of Windows, wat jouw voorkeur heeft;
 • Veel mogelijkheden voor eigen inbreng en ontwikkeling door o.a. relevante trainingen op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak;
 • Innovatiedagen waarbij we met heel het bedrijf in groepen gaan nadenken over hoe we nog beter, slimmer en baanbrekender te werk kunnen gaan;
 • Leuke activiteiten (om naar uit te kijken): De week afsluiten in onze eigen kroeg (mét bierbrouwerij!)), gezamenlijk lunchen, teamuitjes, borrels en sportactiviteiten met je collega's!

Is je interesse gewekt en wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met , via .Functie:content marketeer / copywriter
Startdatum:07-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Content Marketeer Copywriter Proud Nerds 07-12-2023

Bekijk ook andere vacatures