Vacature Casemanager

Casemanager in Nijmegen

Solliciteren voor "Casemanager regio Gelderland"

Casemanager regio Gelderland

Maak jij het verschil voor jouw toekomst én die van een ander? Ben jij die inspirator die onze bewoners aanzet tot zelfredzaamheid? En weet jij met je gesprekstechnieken mensen te motiveren en zich te kunnen laten focussen op hun toekomst? Dan is hier de kans voor jou om bij het COA aan de slag te gaan! Wij zoeken nieuwe collega's voor meerdere locaties waaronder Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen.

Jouw rol als casemanager

Als casemanager bij het COA begeleid jij bewoners op individueel niveau. Je gaat met de bewoners in gesprek, kent hun persoonlijke verhaal, denkt mee, adviseert en werkt samen met de bewoner aan een plan voor de toekomst. Die toekomst kan in Nederland zijn of in hun land van herkomst. Je stelt een begeleidingsplan op en werkt met de bewoners aan de vaardigheden die ze nodig hebben om regie te houden over hun eigen leven. Jij bent daarin verantwoordelijk voor de methodische begeleiding in verschillende fases, vanaf het moment van aankomst tot het vertrek uit de opvanglocatie. Daarin ben je ook gesprekspartner voor de bewoner over alle beslissingen die worden genomen in de asielprocedure. Als dossierhouder deel je de belangrijkste informatie met je collega's en zorg je ook voor de afstemming met andere organisaties in de vluchtelingenketen.

Functie-eisen

Als casemanager laat jij je niet uit het veld slaan als het even anders loopt dan verwacht. Jij blijft op zoek naar écht contact met de bewoners en werkt samen met je collega's om bewoners zo goed mogelijk te begeleiden. Verder neem jij mee:

 • Opleiding : je hebt een hbo-diploma Social Work of Sociaal Juridische Dienstverlening.
 • Werkervaring : je hebt kennis van wet- en regelgeving over asielprocedures en kennis van de Sociale Kaart en de 6 domeinen methodiek.
 • Persoonlijkheid : je maakt makkelijk contact en weet gesprekstechnieken op een constructieve manier in te zetten.
 • Flexibel : je bent flexibel inzetbaar tussen 8.00 en 22.00 uur, ook af en toe in het weekend. Uiteraard bespreken we samen welk rooster goed bij jou past.
 • VOG : we hebben een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig en je bent bereid om de eed of belofte af te leggen.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou een uitdagende en veelzijdige functie in o.a. Nijmegen, Apeldoorn of Arnhem. Je komt te werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. We ondersteunen je in persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, omdat wij duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand belangrijk vinden. Verder bieden wij jou als casemanager bij het COA:

 • Salaris: minimaal € 3.444,36 en maximaal € 4.635,02 bruto op basis van 36 uur (inschaling is op basis van kennis en werkervaring)
 • Dienstverband: 24-36 uur per week (in eerste instantie voor 12 maanden, met zicht op vast dienstverband)
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: o.a. pensioen, loopbaanbudget, vitaliteitsuren en een individueel keuzebudget (IKB) van 18% van het jaarsalaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Vakantieverlof: 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB)
 • Ruimte voor ontwikkeling : wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien

Waar ga je werken?

Als casemanager werk je op één van onze opvanglocaties in Gelderland. Dit kan een permanent azc zijn of een noodopvang. Je werkt daar samen in een team met collega's zoals woonbegeleiders en programmabegeleiders. Met je collega's vorm je een sterk team om de bewoner zo goed mogelijk te kennen en te begeleiden. Het team varieert van 15 tot 40 collega's, afhankelijk van de grootte van het azc. Je start bij een opvanglocatie in bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn. Daar word je ingewerkt door een ervaren collega. Als je goed ingewerkt bent kun je dan vervolgens zelfstandig aan het werk op één van de locaties in jouw regio.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we onze bewoners basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.


Solliciteer

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!
Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . Of neem contact op met onze recruiter Ruth van de Wateringen via . We kijken uit naar jouw reactie!

Titel: Casemanager regio Gelderland

Nummer: 2710

Locatie: Gelderland

Deadline: -Functie:casemanager
Startdatum:05-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3444 – 4635
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Casemanager Centraal Orgaan opvang asielzoekers 05-11-2023

Bekijk ook andere vacatures