Vacature Brandweerman/-vrouw

Brandweerman/-vrouw in Ubbergen

Werken bij de brandweer in Ubbergen naast je huidige baan of andere bezigheden? Dat kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Het vrijwilligerswerk brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Niet alleen bij brand, maar ook bij (ernstige) verkeersongevallen, stormschade, het redden van dieren en ongelukken met gevaarlijke stoffen. Dat is waar jij voor staat!

Wie zijn wij?

Brandweer Gelderland-Zuid (onderdeel van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid) verzorgt met ongeveer 800 brandweervrijwilligers, ruim 200 beroepsmedewerkers verspreid over 36 brandweerposten de brandweerzorg binnen de gehele regio en wanneer nodig ondersteunen we ook daarbuiten. Brandweer Gelderland-Zuid is een organisatie die ruimte biedt aan iedereen. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.

Wie ben jij?

Je hebt zeker geen alledaagse hobby als je vrijwilliger bij de brandweer bent. Er wordt heel wat van je gevraagd. Je moet kunnen werken onder moeilijke en onverwachte omstandigheden. Als vrijwilliger doe je het werk als brandweerman/-vrouw naast je privéleven en dagelijkse werk. Dit moet dus goed te combineren zijn. Daarbij is afstemming met het thuisfront en werkgever erg belangrijk.

Wat ga je doen?

Als vrijwillig brandweerman/-vrouw houd je je bezig met brandbestrijding en hulpverlening. De brandweer rukt uit als er brand is, maar we doen veel meer! Een ongeluk waarbij gevaarlijke stoffen vrijkomen, mensen die vastzitten in een lift, een auto die in het water ligt of mensen die bekneld zitten in hun auto na een ongeval. In alle gevallen bieden wij hulp, maar ook als er dieren in benarde situaties verzeild zijn geraakt komen wij helpen. Kortom, de brandweer is er voor alle vormen van hulpverlening, dag en nacht. Dit maakt jouw werk bij de brandweer afwisselend en spannend.

Opleiding

De leergang Manschap A duurt twee jaar, waarbij je één avond in de week (praktijk)lessen volgt. Verder oefen je één keer in de week met je collega's van de post. Daarnaast maak je onder begeleiding opdrachten waarmee

Vergoeding

Als brandweervrijwilliger ontvang je een vergoeding voor je inzet. Naast de vaste maandelijkse vergoeding ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, cursussen, oefeningen en overige werkzaamheden. De uurvergoeding hangt af van het soort activiteit en van je functie.

Interesse of vragen?

Mail dan naar , dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen! Of klik op onderstaande button en vul het formulier in.Functie:brandweerman/-vrouw
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Brandweerman/-vrouw Brandweer 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures