Bewegingsarmoede onder Nijmeegse studenten, gemeente doet niks.

Bewegingsarmoede onder Nijmeegse studenten, gemeente doet niks.

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Nijmegen en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Jobien Khawari heeft het volgende bericht gedeeld op 2024-05-28:  Nijmegen is de stad van wandelen en de gemeente zet zich in voor jonge kinderen en ouderen. De gemeente biedt allerlei activiteiten en ideeën aan voor deze twee groepen. De gemeente biedt dit niet actief aan de studenten, terwijl daar de grootste bewegingsarmoede plaatsvindt.

Studenten zitten namelijk gemiddeld 11 uur per dag en krijgen daardoor mentale en fysieke gezondheidsklachten. De meest voorkomende klachten zijn depressie, concentratieproblemen en zelfs hart-en vaatziekten op vroege leeftijd. Dit is een ernstig probleem en de gemeente Nijmegen moet hier veel meer aandacht aan besteden. Jobien van StepItUp wil studenten aanmoedigen om verandering te brengen in hun dagelijkse routine.

De gemeente Nijmegen heeft allerlei activiteiten voor jongeren en ouderen. In sommige gevallen wordt dit zelfs gesubsidieerd. Voor Nijmeegse studenten bestaat zoiets niet in tijden waar alles flink duurder wordt. Daarnaast doet de gemeente te weinig om bewegingsarmoede tegen te gaan onder studenten. Voor een stad die tegenwoordig het meest bekend staat voor de Vierdaagse is dit een teleurstelling. Dit terwijl de Vierdaagse zelf hoopt om jongere deelnemers aan de haak te slaan. Het gebrek aan financiële ondersteuning en activiteiten voor de studenten vanuit de gemeente ontmoedigt de groep om meer in beweging te komen met als resultaat bewegingsarmoede.

Uit een onderzoek is gebleken dat Nederland in een bewegingsarmoede leeft. Vooral studenten worden benoemd in dit probleem. 3e jaars Communicatiestudent Jobien uit Nijmegen wil met StepItUp studenten aanmoedigen om meer te lopen. Door middel van memes, feiten en tips probeert StepItUp studenten bewuster te maken van het probleem en wat dit voor hen betekent. Lopen is super laagdrempelig, het kost niks en je kan het overal en op elk moment doen. De voordelen van lopen zijn oneindig.

Wees de problemen een stapje voor, StepItUp!.

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Jobien Khawari.

Deel dit bericht:

Redactie Nijmegenleeft

Welkom op de externe berichten pagina van Nijmegenleeft. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Bewegingsarmoede onder Nijmeegse studenten, gemeente doet niks.

Nog meer externe nieuwsberichten