Beunings Voorleesfeest voor peuters en ouders in de bibliotheek

In de bibliotheek van Beuningen vindt tijdens de Week van de Alfabetisering op woensdagochtend 6 september het Beunings Voorleesfeest plaats. Een leuke en informatieve ochtend voor peuters en hun ouders.

Centraal tijdens het feest staat het leesplezier voor peuters. Wethouder Hans Driessen trapt het voorleesfeest af. Vervolgens geeft Poppentheater Tingeling een voorstelling, op een later moment geeft het theater nog een voorstelling. Daarna kunnen de peuters luisteren naar verhalen die worden voorgelezen en kleuren en knutselen. Een politieagente brengt een bezoek aan de bibliotheek en leest een verhaal voor. En ook de voorleeshond is op bezoek. Daarnaast is er een schminker.

Educatief programma ouders

Ouders krijgen tijdens het voorleesfeest informatie waarom het belangrijk is om voor te lezen aan kinderen. Ze krijgen ook informatie wat ze zelf kunnen doen als ze moeite hebben met taal. Twee ervaringsdeskundigen geven een presentatie waarin zij hun ervaringen met laaggeletterdheid delen. Het ROC Nijmegen is aanwezig om in gesprek te gaan met de ouders. Een spreker van de bibliotheek legt uit hoe taalontwikkeling werkt bij peuters. Tussendoor kunnen de ouders de activiteiten van de peuters bijwonen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom van 9.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Beuningen, Schoolstraat 16 in Beuningen. De toegang is gratis.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.