Vacature Anesthesiemedewerker

Anesthesiemedewerker in Nijmegen

CWZ Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

  1. Werken bij CWZ
  2. Leren bij CWZ
  3. Anesthesiemedewerker

Een warm welkom voor leerling anesthesiemedewerker

Vivian van Boekhold was werkzaam als diëtiste toen ze een vacature voorbij zag komen voor leerling anesthesiemedewerker in CWZ. 'Ik vond het leuk om in mijn vak met patiënten om te gaan, maar wilde ook meer fysiek bezig zijn en medische handelingen verrichten. Het was een lastige keuze om mijn vertrouwde baan op te zeggen en om met iets nieuws te starten, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik de stap gezet heb'. Inmiddels loopt Vivian al ruim twee jaar rond in CWZ als leerling anesthesiemedewerker. En ze vond wat ze zocht: 'een perfecte combinatie van werken en leren met behoud van patiëntencontact'.

De keuze voor CWZ maakte Vivian bewust. 'In CWZ zijn veel specialismen actief en worden meerdere ingrepen uitgevoerd waardoor je breed wordt opgeleid. Een groot (academisch) ziekenhuis leek mij ook wat onpersoonlijker omdat er zoveel mensen werkzaam zijn en opgeleid worden. De persoonlijke begeleiding en contact met collega's en anesthesiologen bij CWZ spraken mij meer aan.''

Begeleiding

Als kersverse leerling kreeg Vivian een vaste begeleider. Praktisch is het niet mogelijk om altijd samen op de OK te staan, maar de begeleider hield de ontwikkeling van Vivian goed in de gaten. 'Je moet wel zelf weten wat je leerdoelen zijn en waar je aan moet werken. Ongeveer één tot twee keer per week stond ik met mijn begeleider op de operatiekamer en de overige dagen met andere collega's. Deze afwisseling van begeleiding vond ik best fijn. Op deze manier kon ik afkijken hoe anderen het doen en op basis hiervan heb ik mijn eigen werkwijze kunnen ontwikkelen.

'Op mijn eerste werkdag hing het bordje 'welkom' op de deur en op vanaf het eerste moment voelde ik dat ook zo. Collega's zijn altijd bereid om je te helpen of om je iets te leren'.

Vrijheid

Op de werkvloer krijgt Vivian alle vrijheid om dingen te doen, binnen de grenzen die er zijn. Nu ze wat verder is met de opleiding draait ze haar eigen programma's en mag ze grotere ingrepen onder begeleiding doen. 'Het is dan belangrijk om goede afspraken te maken met de anesthesiologen en dat je elkaar vertrouwt. Het is een grote verantwoordelijkheid maar ik vind dat het wel goed verloopt. We hebben een leuk contact'.

Wat voor type moet je eigenlijk zijn als je de opleiding wilt gaan doen? Vivian: ' je moet zelfstandig zijn omdat je als anesthesiemedewerker vaak alleen op de operatiekamer staat en dus zelfstandig beslissingen moet kunnen nemen. Je moet goed samen kunnen werken met de rest van het OK-team, stevig in je schoenen staan, om kunnen gaan met feedback en je aan kunnen passen aan de omgeving waarin je werkt. En natuurlijk moet je ook stressbestendig zijn'.

Omdat Vivian bij de start van de opleiding al enkele jaren uit de schoolbanken was, moest ze in het begin wel even wennen. 'Het tempo ligt best hoog en het is veel leerstof die je in een korte tijd moet verwerken. Maar als je het bijhoudt is het wel goed te doen. Mijn tip voor nieuwe leerlingen is: weet waar je aan begint. De opleiding is best pittig en je sociale leven zal een aantal jaren op een laag pitje komen te staan. Maar als je motivatie groot genoeg is en je bereid bent om hard te werken bent ga je zeker een geweldige tijd tegemoet'.


Werken bij CWZ Het verhaal van onze medewerkers

Functie:anesthesiemedewerker
Startdatum:01-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Anesthesiemedewerker Ziekenhuis Canius-Wilhelmina 01-11-2023

Bekijk ook andere vacatures