Een nieuwe vloer uitzoeken, zoveel keuze. Er zijn veel verschillende soorten vloeren tegenwoordig. Een keuze maken tussen al deze soorten kan lastig zijn. Je wilt wat nieuws, maar ook iets dat handig is en bij je woning past. Er is veel keuze als je een vloer uit gaat zoeken, en veel informatie. De ene vloer heeft deze voor- en nadelen en de andere vloer heeft weer andere voor- en nadelen. Een hele populaire vloer die deze tijd veel gekozen wordt is een gietvloer. Deze vloer is helemaal in en je kan er alle kanten mee op doordat de vloer egaal en neutraal is. Het is een gladde vloer, vaak in 1 kleur. Daarom past hij eigenlijk bij alle interieurstijlen. Een hele slimme keuze dus als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Verder heeft een gietvloer mooie voordelen waardoor ze erg gewild zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld een goede combinatie met vloerverwarming. Een gietvloer kan echt de eyecatcher van je interieur zijn. Het is een mooie vloer en je kan hem in diverse soorten laten leggen. Lees hier meer over gietvloeren.

Verschillende soorten gietvloer

Als je een gietvloer gaat uitzoeken, dan kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er ook nog keuzes gemaakt moeten worden. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren. Eigenlijk zijn er drie hoofdsoorten gietvloeren, dat zijn:
• Een betonnen gietvloer
• Een kunststof gietvloer
• Een polyurethaan gietvloer

Een gietvloer kan dus gegoten worden van verschillende materialen. Aan alle drie de materialen zitten zowel voor- als nadelen. Zo is beton bijvoorbeeld heel erg zwaar, maar is hij wel naadloos. Aan alle materialen zitten dus voor- en nadelen. Een paar die ze allemaal gemeen hebben zijn wel dat ze in vele kleuren beschikbaar zijn, naadloos zijn, makkelijk in onderhoud, geluiddempend en brandwerend. Welk materiaal je kiest is ook afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. In de badkamer wordt vaak gekozen voor kunststof of polyurethaan. Niet voor beton, want die is niet waterdicht. Zo is er in iedere ruimte wel een bepaalde soort gietvloer waar de voorkeur naar uitgaat.

Gietvloer bij je interieur

Eigenlijk is een gietvloer heel minimalistisch. Hij is egaal en heeft meestal maar 1 kleur. Dit ziet er erg strak uit. Een voordeel aan het feit dat de vloer zo egaal en strak is, is dat je er nog alle kanten mee op kan wat betreft de inrichting. Alle interieurstijlen passen namelijk bij deze vloer doordat hij egaal is. Een gietvloer is dus ook een goede keuze als je er nog niet helemaal uit bent welke interieurstijl je graag in je woning wil.

Gietvloer laten leggen

Als je denkt, nou zo’n gietvloer past wel bij mijn woning, dan kun je gaan rondkijken naar een geschikt bedrijf dat bij jou de gietvloer kan komen leggen. Zoek een bedrijf uit de buurt dat gietvloeren legt. Zoals gietvloer Utrecht, gietvloer Amsterdam of gietvloer Rotterdam. Kies voor een bedrijf in de buurt van Nijmegen, vraag een offerte op en wie weet heb jij binnenkort ook zo’n mooie gietvloer in je woning liggen.