Het industriële interieur was er ineens en deze trend gaat voorlopig nog niet weg. Je kunt deze stijl namelijk op ontzettend veel manieren interpreteren en gebruiken in je eigen huis. Zo kun je echt voor een interieur gaan met veel staal en hout, waarbij je een authentieke werksfeer nabootst. Je kunt dit echter ook combineren met warme materialen, waardoor het een ontzettend knusse ambiance creëert. Hoe je het ook doet, er zijn een paar elementen die jouw industriële interieur helemaal af maken. We geven je graag drie ideeën.

Stalen deuren

Stalen deuren kunnen niet ontbreken in een industrieel interieur. Je hebt deze in allerlei varianten, van erg stijlvol naar stoer en krachtig. Stalen deuren stralen niet alleen kracht uit, maar kunnen ook een ontzettend elegante toevoeging zijn aan de ruimte. Vaak gaan deze gepaard met glas, waardoor je ook nog eens extra licht toelaat. Hoewel mensen niet snel kijken naar de deuren in een ruimte, kunnen deze toch een grote impact maken op het totaalplaatje. Doe eens wat inspiratie op bij de site staalo, waar je uit veel soorten kunt kiezen. Denk hierbij aan enkele, dubbele of zelfs schuifdeuren!

Muurkleuren

De kleuren van de muren zijn erg belangrijk in een industrieel interieur. Met een simpele witte verf kom je er namelijk niet, je zult echt iets meer je best moeten doen. Je kunt eigenlijk uit ontzettend veel kleuren kiezen, omdat veel tonen goed passen bij een industrieel interieur. Denk hierbij vooral aan grijze ondertonen. Je kunt bijvoorbeeld één of meerdere muren een betonlook geven door een grijzige kleur te verven, maar je kunt ook voor wat warmers gaan zoals rood of groen. Zorg wel dat je deze kleuren dus met een grijzige ondertoon koopt, waardoor de kleuren wat gedempt worden. Ook kun je beter voor een wat donkere variant gaan, om de kracht van de kleur te benadrukken.

Verlichting

Industriële lampen zijn tegenwoordig overal te vinden en voegen echt een bepaalde sfeer toe aan een ruimte. Het belangrijkste is dat ze stalen elementen bevatten, waardoor ze een robuust uiterlijk hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar muurlampen die eruitzien alsof ze uit een onderzeeër komen of staande lampen met grote stalen kappen. Ook kun je lampen voor boven de eettafel vinden met bijvoorbeeld veel zichtbare snoeren. Het gaat er in ieder geval dat het robuust, stoer en niet te netjes afgewerkt is.