Beschik jij over een grote tuin? Dat is natuurlijk hartstikke fijn, want hier kun je vaak veel kanten mee op. Echter kan het inrichten van zo’n grote tuin nog best een lastig proces zijn. Want waar moet je allemaal over nadenken en welke keuzes moet je maken? Als je nog geen idee hebt hoe je het beste jouw grote tuin in moet richten, ben je hier aan het juiste adres. Waar je allemaal aan kunt denken bij het inrichten van een grote tuin? Lees snel verder, want wij vertellen je het in dit artikel.

Bomen en locaties bepalen

Als je beschikt over een grote tuin, heb je alle ruimte om te kiezen voor grote beplanting. Het kan dan ook een goede mogelijkheid zijn om bomen te planten. Echter is het wel van belang bij het bomen planten dat je goed nadenkt over de locatie hiervan. Een boom groeit en kan na een aantal jaar misschien wel zeer groot zijn. Het is dus goed om na te denken over het feit dat deze boom niet alleen maar schaduwplekken in jouw tuin creëert, zeker als je hier bijvoorbeeld een loungeplek wilt realiseren. Denk dus niet te makkelijk over het planten van bomen en de locaties hiervan. Aangezien het voor de lange termijn is, wil je hier niet de verkeerde keuzes in maken.

Een vijver

Als je een grote tuin hebt, kan het een goede mogelijkheid zijn om een vijver aan te leggen. Hierbij zou je kunnen kiezen voor een natuurlijke vijver, een moderne vijver of zwemvijver. Als je graag een vijver in de tuin wilt hebben, is het uiteraard wel goed om te onthouden dat dit best wat onderhoud nodig heeft. Hoeveel onderhoud de vijver in jouw tuin nodig heeft, is echter wel afhankelijk van hoe de vijver wordt aangelegd. Je zult dan ook veel voordelen ervaren als je informeert naar hoe je de vijver zo onderhoudsvrij kunt laten aanleggen.

Grasveld

Als je een grote tuin hebt, kan het een aanrader zijn om een grasveld aan te leggen. Vooral als je kinderen of dieren hebt, is dit een goed idee. Met een grasveld in de tuin hebben jouw kinderen of huisdieren volop de ruimte om op het grasveld te spelen. Als je een grote tuin met grasveld hebt, is het overigens wel aan te raden om ook een grasmaaier aan te schaffen, want dit heeft zo nu en dan wel onderhoud nodig.

Beplanting

Naast het planten van bomen, kun je met beplanting natuurlijk nog veel verder gaan. Dit is dan ook zeker aan te raden als je een grote tuin hebt, je hebt hier tenslotte voldoende ruimte voor. Bij het inrichten van een grote tuin is het goed om te beginnen met de vaste, grote beplanting. Dit is beplanting die meerdere jaren mee kan gaan en ook maar weinig onderhoud vereist. Vaste beplanting is dus de basis voor een groene, verzorgde tuin. Naast deze vaste beplanting, kun je jouw tuin uiteraard opfleuren met planten die je elk seizoen of jaarlijks moet vervangen. Een vrolijke, gezellige tuin creëren? Kies dan voor kleurrijke planten, potten en bakken. Houd er wel mee dat de planten die je elk seizoen of jaarlijks vervangt, relatief veel onderhoud nodig hebben.

Loungeplek

In een grote tuin is een loungeplek haast onmisbaar. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het om optimaal te kunnen relaxen in de tuin? Een goede tuinset of loungebank zou hiervoor dus zeker goed van pas kunnen komen. Wil je flink uitpakken en heb je nog veel ruimte over in je tuin? Dan kan het ook een optie zijn om een luxe buitenverblijf te realiseren. Met zo’n buitenverblijf kun je het hele jaar door genieten van jouw prachtige tuin. Ben je hiernaar op zoek? Neem dan zeker eens een kijkje bij Barasso.

Tuinhuis

Onmisbaar in een grote tuin: een tuinhuis. Je wilt tenslotte wel voldoende ruimte hebben om jouw tuinspullen op te kunnen bergen. Van het opbergen van de grasmaaier tot het opbergen van ander tuingereedschap: het is fijn als dit binnen no time opgeborgen kan worden. Zorg er dus zeker voor dat je in jouw grote tuin over een tuinhuis beschikt, want hier kan je veel profijt van hebben.

Deze dingen kunnen jou erbij helpen om een grote tuin goed in te richten. Probeer er dan ook zeker het meeste uit te halen, je hebt er tenslotte de ruimte voor. Hoe beter je jouw grote tuin inricht, hoe meer je ervan zal kunnen genieten!