Een Apple Watch is razend populair. Deze smartwatch kun je dragen bij verschillende gelegenheden. Bij het sporten, naar je werk, bij een formele gelegenheid of gewoon voor dagelijks gebruik. Bij een Apple Watch heb je de keuze om verschillende bandjes te dragen, waarbij het ene bandje meer geschikt is voor de ene gelengheid en een ander bandje weer voor een andere gelegenheid. Bovendien kan het dragen van verschillende bandjes leuk zijn om zo nu en dan lekker af te wisselen. Maar welke verschillende soorten Apple Watch bandjes zijn er dan eigenlijk? Wij zetten het voor je op een rij, dus lees snel verder!

Siliconen bandjes

Een van de soorten waar je uit kunt kiezen, zijn de siliconen bandjes. Deze bandjes van Apple zijn gemaakt van fluorelastomeer: een flexibel, sterk en duurzaam materiaal. Het fijne aan een siliconen bandje voor je Apple Watch is dat het licht en soepel aanvoelt, waardoor je nauwelijks doorhebt dat je een smartwatch draagt. Maar waar is een siliconen bandje voor je Apple Watch dan geschikt voor? Sowieso is dit bandje geschikt voor dagelijks gebruik, dus met dit bandje zit je eigenlijk altijd wel goed. Naast dagelijks gebruik, is dit bandje ook zeer geschikt om te gebruiken voor het sporten. Er zijn namelijk speciale sportbandjes beschikbaar van dit materiaal, die je kunt herkennen aan de extra luchtgaatjes die de bandjes hebben. Deze gaatjes zijn bedoeld voor extra ventilatie, wat fijn kan zijn bij een sportsessie. Deze bandjes zijn bovendien ook geschikt om mee te zwemmen. Siliconen bandjes voor de Apple Watch zijn dus zeer geliefd, voornamelijk vanwege het fijne draagcomfort.

Bandjes van leer

Je kunt ook kiezen voor een bandje van leer bij jouw Apple Watch. Dit bandje is meer geschikt voor formele gelegenheden, zoals bijvoorbeeld naar kantoor of een belangrijke afspraak. Dit bandje is wat netter en zorgt voor een stijlvolle en tijdloze uitstraling. Bandjes van leer zijn te verkrijgen in een glad oppervlak of een geribbeld oppervlak. Van plan te gaan zwemmen of te gaan sporten? Dan is dit bandje minder geschikt.

Nylon bandjes

Je zou ook kunnen kiezen voor een nylon bandje voor jouw Apple Watch. Dit bandje is te verkrijgen in talloze soorten en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Het nylon bandje van de Apple Watch bestaat uit vier verschillende lagen geweven nylon, waardoor het vrij stevig is. Desondanks voelt het bandje niet zwaar, maar juist dun. Hierdoor is het nylon bandje ook perfect om te dragen tijdens de hete zomerdagen. Een nylon bandje is daarnaast ook goed te dragen tijdens het sporten, zeker als je voor een sluiting met klittenband kiest. Zwemmen wordt met dit bandje niet aangeraden.

Metalen bandjes

Een ander soort bandje dat je kunt kiezen voor jouw Apple Watch, zijn de metalen bandjes. Als je graag een klassieke uitstraling met jouw smartwatch wilt creëren, is dit bandje echt een aanrader. Hiermee lijkt jouw Apple Watch namelijk net een klassiek horloge. Doordat het een klassieke uitstraling heeft, is dit bandje geschikt voor bijvoorbeeld formele gelegenheden. Er zijn verschillende soorten metalen bandjes, waardoor je hier voldoende keuze in hebt. Waar je aan zou kunnen denken, is het kiezen voor het Milanese bandje: eindeloos verstelbaar, magnetisch, soepel en ontzettend stijlvol. Draag het metalen bandje niet als je wilt gaan zwemmen. Als je gaat sporten, kun je beter voor een siliconen of nylon bandje kiezen.

Dit zijn een aantal soorten bandjes die je kunt kiezen voor jouw Apple Watch. Er komen dan ook steeds meer varianten bij, waardoor je meer en meer keuze hebt. Ben je op zoek naar Apple Watch bandjes of op zoek naar andere accessoires voor smartwatch horloges? Kijk dan eens bij 123Watches.