De overeenkomst is uiteraard dat het alle drie hondenrassen zijn. Maar verder zijn er vooral verschillen tussen deze rassen. Zoveel dat, als je een geschikt baasje bent voor de Goldendoodle, je waarschijnlijk beter maar niet aan een Cane Corso kunt beginnen en andersom. Waarom? Dat leggen we je graag uit

Een hond en een hond zijn niet zomaar gelijk. Net als de ene mens de andere niet is. Kun je met de linkerbuurman prima opschieten, kan het maar zo dat je met je rechterbuurman geen goed gesprek kunt voeren.

Verschillende rassen

Bij honden is het nog iets ingewikkelder. Uiteraard snap je dat de ene mens van sporten houdt en de ander liever thuis voor de tv zit. Ook de ene hond heeft meer energie dan de andere en ook meer beweging nodig. Zo zijn er hondenrassen die erg geschikt zijn als gezinshond maar ook rassen die het geweldig doen als waakhond.

Sommige mensen weten precies wat voor ras ze willen. Anderen beginnen pas en maken soms de fout om af te gaan op het uiterlijk van de hond. Maar stel je gaat voor het eerst een hond uitzoeken, dan is het toch beter om je niet te laten verleiden door de Cane Corso. Zelfs als je denkt dat je een grote en sterke hond wel aan kunt, moet je weten dat de Cane Corso ook heel actief en eigenzinnig is en echt een ervaren stevige leider nodig. De Cane Corso heeft zijn oorsprong in Italië. Het is een ras dat gefokt is om te waken en te bewaken maar ook om op groot wild te jagen, zoals wild zwijn bijvoorbeeld. Echte waakhonden dus maar dan met een enorme hoge prooidrift en zo’n sterke wil om het terrein te bewaken dat je maar beter een hoge omheining kunt hebben. Je begrijpt dat trainen bij dit ras dan ook echt nodig is.

Border Collie

Oorspronkelijke bedoeld voor het hoeden van schapen. Een intelligente en gehoorzame hond. De Border Collie is er met een korte, strakke vacht en met een grove, ruwe vacht. Deze actieve honden zijn echte werkhonden die eigenlijk het meest op hun plaats zijn op een boerderij of het platteland.

Het zijn honden die activiteit nodig hebben en gezelschap. Missen ze één of beide, dan kunnen ze agressief worden en erg ongelukkig. Ook combineren met andere huisdieren of binnen een gezin, lukt vaker niet dan wel. Wil je toch graag een Border Collie dan moet je in elk geval er rekening mee houden dat je dagelijks met ze moet oefenen en trainen. Vergelijkbaar maar wat minder veeleisend is de Australische herdershond. Maar let op, ook deze hond die goed trainbaar is, heeft veel lichaamsbeweging nodig.

De gezinshond

Zoek je een hond die makkelijk in de omgang is en snel past binnen je gezin? Dan is de Goldendoodle zeker één van de opties. De Goldendoodle is een kruising tussen een golden retriever en een poedel. Door deze voorouders kunnen ze variëren in grootte. De doodle heeft meestal mooie krullen die bijna niet verharen. Daarbij zijn het slimme maar ook hele lieve honden die het goed kunnen vinden met andere huisdieren en geweldig zijn met kinderen. Je hebt er weinig ervaring voor nodig en verliefd op ze worden, gebeurt gewoon vanzelf.