Je hoeft Nijmegen niet uit om je de hele zomer te vermaken. In Nijmegen valt namelijk genoeg te doen, zowel tijdens de winter- als tijdens de zomervakantie. Sterker nog, er zijn vele activiteiten waarmee jij je vanuit huis kunt vermaken. Als jij dit jaar niet op vakantie gaat, zijn er genoeg alternatieven in de buurt zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Hieronder een aantal tips om de vakantie door te komen zonder Nijmegen te hoeven verlaten.

Musea in Nijmegen

De meeste mensen gaan vaak naar musea in andere steden. Daarom is het best leuk om eens toerist in eigen stad te zijn en de musea in Nijmegen te bezoeken, want er is genoeg moois te zien. Zo kan je in het museum Het Valkhof alles te weten komen over het leven als gladiator, in het muZIEum beleef je hoe het is om blind of slechtziend te zijn, kan je bij POST terecht voor hedendaagse kunst en toont het Nationaal Fietsmuseum Velorama een verzameling bijzondere fietsen uit het verleden en heden. Dit is slechts een greep uit musea die te vinden is, gewoon in Nijmegen zelf.

Filmavond

Is het slecht weer of ben je gewoon toe aan een leuke film? Kijk dan eens op de filmagenda van een van de bioscopen in Nijmegen. Een lekker avondje uit naar de bioscoop met een grote bak popcorn kan in de vakantie heerlijk zijn. Als er geen leuke film op de agenda staat, kan je ook een thuisbioscoop maken. Zet een beamer neer, of start Netflix op de televisie en kies wat leuks uit. Haal wat lekkere hapjes en drankjes in huis en doe alle gordijnen dicht. Een lekker dekentje erbij en je zult de avond goed doorkomen.

Sporten of sport kijken

Ook in de vakantie is het fijn om in beweging te blijven en niet alleen maar te luieren. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te sporten. Thuis kan je denken aan een workout, maar je kan er ook met de fiets op uittrekken of gaan hardlopen. Een rittenkaart bij het zwembad of een abonnement bij de sportschool behoren hiernaast ook tot mogelijkheden voor in de vakantieperiode. Naast zelf sporten is deze tijd ook ideaal om jouw favoriete sport op tv te volgen. Je maakt het nog spannender door bij een bookmaker in te zetten op een of meerdere sporten naar keuze.

Buurtfeest organiseren

Heb jij al een hechte buurt of breng jij jouw buurt bij elkaar deze vakantie? Dit is een super leuk idee, hiermee komen namelijk al jouw buren samen en de betrokkenheid van de buren wordt vaak vergroot. Je moet hier wel een aantal dingen voor regelen. Zo kan je een barbecue regelen, een feest of een picknick. Kies een datum uit, stuur uitnodigingen en vraag aan iedereen of ze wat geld kunnen inleggen. Je kan ook vragen of iedereen zelf wat meeneemt. Als er kinderen bij zijn, is het handig om iets van vermaak voor hen te organiseren, zoals een springkussen of een clown.