Aan je interieur stel je bepaalde eisen. Een stoel of bank moeten fijn zitten en een kast voldoende ruimte geven. Maar je interieur moet ook schaalbaar zijn. Als je visite krijgt bijvoorbeeld.

Met slimme oplossingen kun je je kamer mooi en stijlvol indelen en kun je aanpassen als dat nodig is. Als je vrienden over de vloer hebt, de kinderen of kleinkinderen.

De eetkamertafel

Een belangrijk onderdeel van je interieur is de eetkamertafel. En meestal niet alleen om aan te eten. In vele gezinnen is de eetkamertafel het hart van het huis. Je zit er meestal vaker dan op de bank. Vaak start je er de dag op met je ontbijt of koffie en de krant. Je luncht er maar speelt er ook spelletjes. Kinderen maken er vaak hun huiswerk of knutselen aan tafel. En wat dacht je van eindeloos dineren met familie of vrienden.

Voor veel mensen is een grote eetkamertafel dan ook het meest ideale. Maar net zo vaak komt het voor dat daar geen ruimte voor is. Kies je dan voor een eettafel rond model, dan kun je op een klein oppervlak toch veel mensen laten aanschuiven. Niet alleen kun je er eenvoudig stoelen of krukken aan toevoegen, ook zijn er ronde eettafels die je kunt uitschuiven of een los deel tussen kunt voegen. Is er dan meer ruimte nodig, dan maak je van je ronde tafel met gemak een grotere ovale tafel. En is iedereen weer naar huis, heb je gewoon alle ruimte weer terug.

Stoelen

Ook bij het kiezen van de stoelen, is het goed om te bepalen wat je nodig hebt. Wil je wat bredere stoelen en kies je er wat minder, dan kun je die als er meer visite is, aanvullen met klapstoelen of krukjes. Heb je elke dag wat meer plekken nodig, kies dan stoelen zonder armleuningen.

Door wel voor een stoerder model stoel te gaan, oogt het geheel robuut. Onder de categorie  eetkamerstoelen industrieel zijn verschillende varianten te vinden. Met mooi leer, stof of velours en in diverse mooie warme tinten gecombineerd met staal wat robuust staat maar toch licht genoeg is om je stoel makkelijk te verschuiven.

Kies je een paar heerlijk zittende eetkamerstoelen dan zit je niet alleen heerlijk aan tafel maar schuif je de stoelen ook makkelijk even naar de zithoek als je daar meer zitplekken nodig hebt. Zo zijn je eetkamerstoelen dubbel zo functioneel.

Flexibele salontafel

Creeer je met je eetkamer stoelen extra plekken in je zithoek, dan kun je door niet één salontafel maar meerdere kleine salontafels nog meer flexibiliteit creëren. Zet je meerdere kleinere salontafels bij elkaar geeft dat niet alleen een mooi speels effect maar heb je veel ruimte om spullen neer te zetten. Heb je visite, dan zet je de tafeltje gewoon bij de stoelen zodat iedereen makkelijk hun drankje kwijt kan. En de salontafel industrieel is klein of groot, even mooi. En sommige kun je zelfs onder elkaar schuiven als je even wat meer ruimte nodig hebt.

En willen de (klein)kinderen een spelletje doen maar er toch een beetje bij zitten, dan is één tafeltje prima geschikt als spelletjestafel. Dat je ze ook als voetenbankje kunt gebruiken, heb je niet van ons natuurlijk.