Met de huidige pandemie waar de wereld massaal aan moet geloven brengt het veranderingen met zich mede. De samenleving werkt steeds meer online en dit geldt ook voor het zaken doen en winkelen in Nijmegen. Dit brengt kansen met zich mede voor degenen die hiervan willen profiteren. Simpel voorbeeld; de pakketdiensten die massaal personeel zoeken en ruimte te kort komen om al uw pakketjes tijdig te kunnen bezorgen bij u thuis.

Bent u al online ondernemer of wilt u juist graag online gaan ondernemen nu de wereld er massaal om vraagt? Ontwerp zelf of samen met een webdesign bureau eerst een online marketingstrategie en ga dan hiermee aan de slag!

Maak uw website responsive

Dankzij deze techniek wordt uw website sneller, goed werkend en zichtbaar op iedere device en wordt uw website beter geranked door Google wat uw website hoger plaatst in de zoekresultaten.

Tijd voor een nieuwe start?

Heeft u reeds een website? Dan is het soms lastig en kostbaar om deze bestaande website responsive te maken. De functies van uw website veranderen, de inhoud gaat over de kop en het gebruik van uw website. Wellicht kunt u beter helemaal opnieuw beginnen wanneer u wilt overstappen naar een responsive website design.

Optimaliseer uw website snelheid

Wist u dat internetgebruikers binnen 3 seconden tijd de keuze maken of men op uw website blijft hangen of naar de volgende website gaan? De laadtijd van iedere pagina op uw website, video’s, afbeeldingen dienen supersnel te laden en zichtbaar te worden indien uw pagina geopend wordt. Indien één van uw doelen van uw online marketingstrategie “snelle klantbediening” wordt dan is een aspect zoals deze zeker eentje om goed op te pakken.

Werk aan de website lay-out

Het optimaliseren van uw website en de responsiviteit verhogen door het geschikt te maken voor diverse apparaten vraagt om een duidelijke website lay-out. Organiseer over uw gehele website een voor uw merk relevant en consistent design toe. Houdt bijvoorbeeld rekening met het feit dat tablets en smartphones om een ander lettertype vragen, een andere navigatie en zorg daarnaast voor een optimale belijning. Presenteer de hoofdzaken van uw website alleen indien de website op een smartphone bezocht wordt. Indien de website op een groot scherm vertoond wordt kunt u extra details en content presenteren.

Controleer of u de juiste koers vaart

Dankzij een tool als Google Analytics kunt u analyseren via welke apparaten uw website bezocht worden. Tevens verkrijgt u informatie over zaken als in welke resolutie uw website bezocht wordt. Deze kennis geven u inzicht in wat voor soort gebruikers uw website bezoeken en hierop kunt u vervolgens een passend actieplan creëren ter bevordering van de klant beleving. Voor iedere webdesigner is het de uitdaging om de website voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken.

Beginnen uw oren te klapperen na het lezen van dit artikel omdat u dit graag ziet gebeuren bij uw online platform maar het ontbreekt u aan kennis, tijd of middelen?

Webdesign friesland is een online marketing specialist die de kennis en tools in huis heeft om samen met u een optimaal werkende website te creëren voor zowel u als Google als uw klant.