Sinds de komst van het internet is het mogelijk om je vrienden te kunnen spreken en zien zonder dat je ze daarbij fysiek hoeft op te zoeken. Contact houden met je vrienden was dan ook nog nooit zo makkelijk. Nieuwe online activiteiten schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Haal inspiratie uit de onderstaande ideeën.

Een online pubquiz

Je kunt het met een online pubquiz zo gek maken als je zelf wilt. Heb je niet zo’n zin om er veel moeite voor te doen, dan kun je een kant-en-klare online pubquiz van het internet trekken. Maar het leukste is natuurlijk als je zelf de vragen samenstelt. Eventueel kun je zelfs zelf de vragen bedenken. Persoonlijke vragen over de vriendengroep bijvoorbeeld. Is de pubquiz eenmaal in elkaar gezet, dan is het een kwestie van een datum prikken en een geschikt platform kiezen. Tempo Team noemt Skype, Google Hangouts, Teams en Zoom als mogelijke geschikte platforms.

Een virtuele bierproeverij

Een virtuele bierproeverij klinkt ingewikkelder dan het is. Het werkt als volgt: je bestelt allereerst een speciaal bierpakket. Het is belangrijk dat elke deelnemer hetzelfde bierpakket ontvangt. Leukste is als het pakket een thema heeft. Denk aan een land waar het bier vandaan komt of een bepaalde bierstijl. Een rode draad geeft volgens Beerwulfhouvast. Vervolgens spreek je af op een videoplatform en proef en bespreek je gezamenlijk de biertjes op zaken als smaak en geur. Het handigst is om vooraf de onderdelen te bepalen waarop jullie de biertjes gaan beoordelen.

Online bingo

Bingo: het is geen lastig spelletje, maar wel behoorlijk vermakelijk. Dat er mogelijk een prijs in het vooruitzicht ligt, geeft een bepaalde spanning aan het spel. Daarnaast is het sociale gedeelte een leuke plus. Je speelt bingo online bijvoorbeeld op een platform als Bingocams. Je hebt hier de mogelijkheid om verschillende innovatieve bingospelletjes te spelen. Via een webcam ben je tijdens het spelen in contact met de andere spelers. Dit kunnen vreemden zijn, maar net zo goed je eigen vriendengroep.

Een online escape room

Zelfs een escape room kun je tegenwoordig online spelen. Het werkt in principe hetzelfde, alleen ben je nu niet fysiek in de kamer aanwezig. Via een live verbinding sta je in contact met je vrienden. Vervolgens moeten jullie de aanwijzingen zien te vinden om te kunnen ‘ontsnappen’, die komen in de vorm van opdrachten, raadsels en puzzels.

Samen online een film of serie kijken

Met Teleparty, voorheen Netflix Party, kun je volgens Cosmopolitan op afstand met je vrienden een film of serie op Netflix kijken. Deze tool synchroniseert de film of serie, zodat jullie precies naar hetzelfde moment aan het kijken zijn. Ondertussen kunnen jullie alles wat er gebeurt bespreken via de groepschat. Dat is toch een stuk gezelliger dan alleen kijken.

Genoeg online activiteiten

Er is dus genoeg te verzinnen als het op online activiteiten met je vrienden aankomt. Dit is nog maar een greep uit het enorme aanbod. Heb je nog meer inspiratie nodig? ELLE maakte een lijst van online spelletjes die je met je vriendengroep kunt spelen. Veel plezier!