De sixpack heeft ondertussen veel verschillende benamingen. Zo kan de een het een wasbordje noemen, terwijl de ander er juist voor kiest om zo’n gespierde buik een blokjesbuik te noemen. Hoe je het ook mag noemen: het is voor veel mensen in de fitnesswereld een heilige graal. Men koopt dan ook veel producten op Gewichtenshop.nl om ervoor te zorgen dat hun abs ook on point worden. Hierbij kun je onder meer denken aan barbells, bumper plates en dumbells. Toch zijn er ook nogal wat mythes over het trainen van de buikspieren op deze wereld. 

Veel cardio

Zo zijn er mensen die denken dat je beslist veel cardio moet doen om een sixpack te kweken. Op zich is dit een logische mythe. Cardio zorgt namelijk voor het verbranden van vet, wat juist weer zorgt voor een blokjesbuik. Toch vind vetverbranding echt niet alleen plaats op de stairmaster of de loopband. Met een intens krachttrainingsschema zul je namelijk ook veel calorieën verbranden waardoor je blokjes als het goed is tevoorschijn zullen komen. Die gewichten kun je er dus gewoon bij pakken. Dit is sowieso slim, want zo zul je ook meteen je core versterken waardoor je sixpack steeds groter zal worden.

Fitnessmagazines

Veel mensen zullen kijken naar de gespierde modellen in magazines als FHM en willen dan dat hun sixpack er precies hetzelfde uit zal zien. Dit is zo goed als onmogelijk. De vorm van abs verschilt namelijk enorm. Zo hebben sommige personen een erg brede splitsing tussen de buikspieren, terwijl anderen dit juist weer niet hebben. Ook zijn er mensen die een heuse eight pack hebben in plaats van een sixpack of simpelweg gewoon grotere bovenbuikspieren hebben. Je genen zullen uiteindelijk bepalen hoe je blokjesbuik eruit gaat zien op het moment dat je slank genoeg bent om ze te laten doorbreken.

Veel crunches

Daarnaast is er een mythe die rond gaat over het internet over het creëren van buikspieren door ontzettend veel abdominal crunches uit te voeren. Toch klopt deze veronderstelling niet helemaal. Door crunches te doen zul je namelijk ontzettend weinig vet verbranden. Je zult daarentegen wel je buikspieren versterken, maar hiermee alleen zullen ze zich niet showen. Om een droge sixpack te kweken is dus meer nodig. In plaats van crunches of sit-ups is het beter om toch wel voor cardio te kiezen, al kan HIIT training ook. Hiermee zul je nou eenmaal veel vet verbranden.

Dezelfde sixpack

Sorry vrouwen, maar als het gaat om een sixpack dan zijn de mannen toch wel in het voordeel. Dit is tenminste het geval als je kijkt op het anatomisch vlak. Het is voor mannen over het algemeen namelijk eenvoudiger om een sixpack te krijgen. Dit heeft eigenlijk een hele simpele oorzaak. Een mannenlichaam kan van nature op een lager vetpercentage overleven dan het lijf van een vrouw. Het is voor de ladies onder ons dus iets lastig om voor een sixpack te zorgen, maar alsnog kan een vrouw natuurlijk wel een wasbordje hebben.