We staan aan de vooravond van de start van een van ‘s werelds grootste tennistoernooien, Wimbledon. Het is een toernooi waar iedere liefhebber van tennis reikhalzend naar uitkijkt. Ieder jaar is het weer de vraag of de favorieten hun favorietenrol waar gaan maken en of wat minder grote namen een verrassing gaan zijn. Het toernooi begint dit jaar op 1 juli en op 14 juli vindt de ontknoping plaats met de grote finale. Wie bekleedt dit jaar de favorietenrol en gaat er met de prijzenpot vandoor, en waar kun je het beste dit populaire tennistoernooi volgen? Daarnaast een terugblik op enkele eerdere winnaars.

De winnaars van de afgelopen vijf jaar

De lijst met winnaars van Wimbledon gaat al terug naar 1877. We beperken ons hier tot de winnaars van de laatste vijf jaar. In 2014, 2015 en 2018 wist de Servische tennisser Novak Djokovic bij de mannen het toernooi te winnen. In 2016 was het Andy Murray die iedereen achter zich wist te laten en in 2017 won Roger Federer. Bij de vrouwen won in 2014 Petra Kvitova, in 2015 en 2016 was Serena Williams oppermachtig, in 2017 was Garbiñe Muguruza de winnares en in 2018 veroverde Angelique Kerber de titel.

Het toernooi volgen

De echte tennisliefhebber zal niets van Wimbledon willen missen. De televisie zal tijdens iedere wedstrijd aan staan om alles op de voet te kunnen volgen. Veel televisiezenders zenden zoveel mogelijk van WImbledon uit. Je kan ook live de verrichtingen bekijken via Unibet Streaming. Je zal in dat geval zeker niets missen van de verrichtingen van de tennissers. Nu biedt Unibet Streaming je een prima live-ervaring, maar krijg je de kans, dan moet je zeker ook eens het toernooi in het echt beleven. Wees er op tijd bij als je enkele dagen in Londen wilt verblijven. Je zult begrijpen dat het in de periode van Wimbledon erg druk is in deze Britse wereldstad en je zal zeker niet de enige zijn die op zoek is naar een plaats om te overnachten. Boek dus op tijd. Je kunt je reis, overnachting en de kaarten voor het toernooi los boeken, maar er zijn ook reisorganisaties die volledig verzorgde reizen organiseren. Het is maar net wat jij het prettigste vindt, en vooral wat het beste bij je budget past.

De favorieten voor Wimbledon 2019

Het is weer afwachten of er dit jaar tennissers zijn die de kijkers versteld zullen doen staan, of dat het de grote favorieten zijn die de hooggespannen verwachtingen weten waar te maken. Dat is nu een van de dingen die zo leuk zijn aan de tennissport. De top 3 van de sterkste spelers van Wimbledon bestaat uit Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal, die bewust na zijn overwinning op Roland Garros geen wedstrijden meer op gras speelt in de aanloop naar Wimbledon. Bij de vrouwen zijn de gedoodverfde favorieten Angelique Kerber, Venus Williams en Jelena Vesnina. Wij kijken reikhalzend uit naar de prestaties van de outsiders en of zij daarmee vriend en vijand weten te verrassen.