Met een luiertas wilde een beetje sportieve vrouw voorheen niet echt gezien worden. Bloemetjes, pasteltinten. Nee, dank je. En toen de man ook achter de kinderwagen ging, moest er toch echt een stoerder model worden bedacht. Die kwam er. Van Cowboysbag. 

Het schijnt het ultieme te zijn voor vrouwen: een man achter een kinderwagen. Viel in de jaren zeventig het lopen achter de kinderwagen vooral onder het hoofdstuk burgerlijk en zagen vooral mannen deze taak niet zitten, tegenwoordig lijkt het geen issue meer en zien we zowel vrouwen als mannen achter de wagen wandelen. 

Trouwens; in Denemarken zijn het in het straatbeeld vooral mannen. Heeft te maken met emancipatie, werkende vrouwen, verzorgende mannen en zeker niet alleen in het weekend. 

Hardlopen met de wandelwagen

Nu moet gezegd dat de kinderwagens tegenwoordig ook wel een andere uitstraling hebben dan die standaard blauwe joekels van weleer. Er zijn superzoete exemplaren te koop, maar zeker ook even stoere karren. En er is de wandelwagen waar je zelfs een rondje mee kunt hardlopen. Juist ja, die met die drie dikke banden. 

Er is op dat gebied veel meer keuze aan de horizon dan jaren geleden. Maar er is nog niets onmisbaars dat je als jonge ouder bij je moet hebben: een luiertas. Bij sommige gaan de haren nu al rijzen. Maar zo’n luiertas voor ouders die een meisje of een jochie in de wandelwagen hebben zitten, is een must have. 

Truttige tassen

En ja hoor. Ook luiertassen waren tot een aantal jaren geleden best truttige tassen. Dat is niet overdreven, dat is gewoon zoals het is. Vaak hadden ze een bloemetjesdessin en van verre kon je al zien dat er een moeder, vooral zij, aan kwam lopen. 

Nu is er niets op bloemetjes tegen, maar het was zoeken naar een speld in een hooiberg voor wie iets anders wilde. De meeste tassen waren in roze of blauw. In ieder geval in pasteltinten. 

Valt niet op

De Stonehaven van Cowboysbag is andere koek. Dit is een stevige stoere leren tas waar je als moeder wel mee gezien wilt worden. Eigenlijk valt het niet eens op dat het een luiertas is, met zijn casual uitstraling. Het had net zo goed een Cowboysbag laptoptas kunnen zijn. 

We noemen hier toch maar even de praktische accessoires en indeling van de tas van Cowboysbag. Er zit sowieso een uitneembaar verschoningsmatje in, en een hoofdvak met een ritssluiting. Op de voorkant zit een steekvak en op de achterkant een ritsvak. Binnen in de tas tref je meerdere vakken voor alle mogelijke spulletjes zoals luiers, flesjes en kleertjes. En uiteraard een Cowboysbag portemonnee.

Papa’s die meewandelen misstaat de tas ook heus niet, maar voor wie dat nog een stap te ver vindt, is er een Cowboysbag rugzak: dé stoere rugzak van Cowboysbag of de Cowboysbag Fairbanks, een laptoptas die als echte businesstas te boek staat. Voor zowel mannen als vrouwen trouwens, dus tassen ruilen onderweg is dan nog altijd een optie.