In de kerstvakantie, van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019, ervaren de bezoekers van het muZIEum zelf hoe de feestelijke decembermaand wordt beleefd als je blind of slechtziend bent. Ook is er een speciale activiteit waarbij een woonkamer opgetuigd moet worden in kerstsferen, maar dan in het pikkedonker!

De feestdagen staan weer voor de deur, alleen hoe zorg je ervoor dat je huis in kerstsferen omgetoverd wordt als je niets kan zien? Dat kunnen bezoekers, onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids, bij het muZIEum zelf komen uitproberen tijdens de activiteit ‘Bouw een (kerst)feestje in ’t donker’.

Deze activiteit is te boeken in combinatie met een donkerbeleving of Expeditie ribbelroute, waar men respectievelijk ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Voor meer informatie, data en tarieven ga je naar www.muzieum.nl/kerstvakantie.


muZIEum

Het muZIEum is hét ervaringsmuseum over (niet) zien. De rollen zijn hier omgedraaid: een gids met een visuele beperking leidt de bezoeker rond in een wereld zonder zicht. Het muZIEum is gevestigd in het stadscentrum van Nijmegen aan de Ziekerstraat 6B. In de kerstvakantie is het muZIEum elke dag geopend (behalve op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag) van 09.30 uur tot 17.00 uur.