Ooit begon Jack Wouterse als eenzaam circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis via het theater, filmdoek en de beeldbuis, alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil Jack Wouterse met De Laatste nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken.

Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met grote overgave en humor zijn verhaal wat nog verteld moet worden. Het publiek wordt meegenomen in zijn zwanenzang, zijn erfenis waar hij altijd van heeft gehouden. Ontdaan van realistische conventies laat Jack Wouterse zich in zijn ziel kijken: Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.

Over Jack Wouterse
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere Keefman, Slaaf, Nachtasiel, en dé theaterhit Walden met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder Suzy Q, waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack zelf filmmaker en een graag geziene gast in populaire tv- series zoals All Stars en Grijpstra en de Gier.

LUX, 20.30 uur, €19,50