Kun je bevriend zijn met een Robot? Hoe zou je het vinden als een computer je huiswerk nakijkt? Voelt een robot pijn?

Kom alles te weten over kunstmatige intelligentie tijdens dit Kindercollege op zaterdag 10 november in samenwerking met Bibliotheek Gelderland-Zuid. Dr. Pim Haselager geeft een interactieve demonstratie en beantwoordt allerlei vragen.

Na afloop maken kinderen zelf kennis met allerlei toepassingen van kunstmatige intelligentie. Praat met een spraakcomputer of bestuur Lego Robots.

Over InScience
Van woensdag 7 t/m zondag 11 november vindt de vierde editie plaats van InScience –International Science Film Festival Nijmegen; hét filmfestival dat zich richt op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. InScience verkent de toekomst met de beste wetenschapsfilms van het afgelopen jaar, internationale topwetenschappers en een expositie op het snijvlak van kunst en wetenschap.

LUX, 14.00 uur, gratis (aanmelden via hvdl@obgz.nl)