Op Black Friday, vrijdag 23 november kleurt de hele binnenstad van Nijmegen zwart van alle spectaculaire kortingen, aantrekkelijke acties en activiteiten.

De binnenstadondernemers hebben zoveel mogelijk acties bedacht en daar een handig totaaloverzicht van gemaakt. Op de site bonus.centrumnijmegen.nl vinden bezoekers van de stad snel wat er allemaal te halen en beleven valt.

Binnenstad kleurt zwart van de acties
Bezoekers van Nijmegen kunnen nu al hun route uitstippelen voor Black Friday. Op www.bonus.centrumnijmegen.nl staan alle acties en activiteiten die zijn aangemeld bij elkaar. Naast het totale overzicht zijn op 23 november zelf de deelnemende bedrijven te herkennen aan de speciale ‘Bonus Black Friday’ poster.

Om iedereen de kans te geven op deze acties, zijn veel winkels extra lang open (tot 21:00 uur). Er is voor ieder wat wils. Zo profiteer je van flinke kortingen van 20% tot soms wel 70% op diverse artikelen. Van LEGO, I-phones en schoenen tot badmode, woonaccessoires en meer. Ook geven sommige winkels gratis extra’s bij een aankoop, zoals een doosje bonbons bij Belga, gratis laarzen bij Termaat motoren of een gratis mini-vibrator bij Christine Le Duc.

Diverse activiteiten rond Black Friday
Op meerdere plaatsen is er naast korting ook wat te beleven. In de Molenpoort Passage lopen Nijmeegse Annie en Paolo de Bonis rond om je bezoekje aan de stad extra gezellig te maken. En ook de horeca doet mee. Er is een ‘Black Beer Tasting’ bij Café De Mug, je eet goedkoper bij Hotel Karel en bij Holland Casino zijn er visagisten, barbiers en haarkunstenaars aanwezig en maak je kans op diverse prijzen. En mocht je genoeg hebben van de acties en kortingen, dan kun je ook altijd nog terecht bij het Wintertuin Festival dat ook deze week plaatsvindt in Nijmegen.

Meer over Black Friday
Het fenomeen Black Friday komt overgewaaid uit Amerika, en heeft te maken met Thanksgiving. Oorspronkelijk verwijst de naam naar de grote verkeersdrukte na deze feestdag. Nu wordt Black Friday echter beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Veel winkels stunten deze vrijdag met flinke kortingen.