Van 27 november t/m 4 december is in het Expo Podium van de Lindenberg het werk Connecting the Dots te zien, van kunstenaar Jeroen van Loon. Van Loon maakte dit werk in samenwerking met Oddstream voor expositie Hidden Structures die begin oktober in Arnhem plaatsvond. Aan het werk hebben kinderen van drie Nijmeegse basisscholen meegewerkt: De Buut, De Muze en NSV2.

Connecting the Dots
Connecting the Dots is een werk dat bestaat uit 290 tekeningen, gemaakt door kinderen van 4 tot 6 jaar. Het zijn zogenaamde ‘verbind-de-punten-tekeningen’: de kinderen mochten naar eigen inzicht gekleurde lijnen trekken over de routes van internetkabels. De tekeningen tonen hoe internet de wereld verbindt, gevisualiseerd door kinderen die met internet opgroeien. De routes op de tekeningen zijn gebaseerd op de werkelijke routes die internetkabels afleggen op de bodem van onze oceanen tussen verschillende continenten. Er zijn in totaal zo’n 290 verschillende kabels (en dus: routes). Voor iedere route is één unieke Connecting the Dots tekening gemaakt door de kinderen.

Jeroen van Loon
Mediakunstenaar Jeroen Van Loon onderzoekt in zijn kunst de relatie tussen de moderne digitale cultuur en de nieuwe realiteit, ontwikkeld door technologische innovatie. Van Loon exposeerde in het verleden op diverse plekken zoals het International Digital Arts Festival in Egypte en het GOGBOT Festival in Enschede. Hij won voor zijn werk een European Youth Award en het KF Hein stipendium.

Praktisch
Connecting the Dots is van 27 november t/m 4 december gratis te bezoeken in de Lindenberg, Ridderstraat 23 te Nijmegen. De opening vindt plaats op 27 november om 17 uur.

Over Oddstream
Oddstream organiseert exposities, meet-ups en workshops rondom kunst en technologie. Door middel van digitale kunst en multimediawerken worden in de exposities thema’s in de digitale cultuur behandeld.

za 24 november t/m di 4 december | entree gratis | expositie | Expo Podium Lindenberg