Het boek ‘Het Magazijn in de Bottelstraat’is gepresenteerd in boekhandel Dekker van de Vegt.

Vincent Cantrijn vertelt in dit boek over de geschiedenis van de Bottelstraat in de Nijmeegse Benedenstad van de Middeleeuwen tot het hedendaagse nieuwbouwplan Het Magazijn. De geschiedenis van de Bottelstraat in de Nijmeegse Benedenstad begon in 1410, met een vernoeming naar schepen Budde. De straat kreeg tal van functies: er stond een verborgen klooster tussen stadsboerderijtjes met vee op kleine binnenterreinen en huisjes in smalle gasjes bewoond door mensen met inmiddels uitgestorven beroepen, maar ook een graansilo en de opslag en winkel van Framy Meubelen. En nu, zes eeuwen na schepen Budde, is er het nieuwbouwplan Het Magazijn.

Deze fascinerende geschiedenis gaat vergezeld van interviews met de mensen die Het Magazijn uiteindelijk hebben gemaakt tot een plek waar historie en toekomst samenkomen. Van ambtenaar tot projectontwikkelaar, van architect tot meubelhandelaar, van bouwopzichter en makelaar tot toekomstige bewoner. Prachtige foto’s van Bram Vis maken het verhaal compleet.

Zie voor meer informatie de website van Uitgeverij Tilt.