Zeven op de tien Gelderlanders eet minder gezond op een vakantiepark dan thuis. Dit blijkt uit het Eten en Drinken Onderzoek 2018 (EDO), dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl uitvoerde onder 1.060 respondenten.

De gemiddelde vakantieganger eet vrij ongezond op een vakantiepark. De helft van de respondenten (50%) geeft aan minder gezond te eten tijdens hun vakantieverblijf. Gelderse vakantiegangers zijn als ongezondste eters uit het onderzoek gekomen; 67% van de ondervraagde Gelderlanders geeft namelijk aan ongezonder te eten op een vakantiepark. Ter vergelijking: van de Limburgers eet 22% minder gezond op een vakantiepark. Zij eten van alle Nederlanders het meest gezond tijdens hun verblijf op een vakantiepark.

Gelderlanders gaan veel eten in parkrestaurants

Vakantieparken hebben doorgaans een ruim aanbod aan restaurants waar vakantiegangers kunnen eten, variërend van de snackbar tot een à la carte restaurant. Gelderlanders maken graag gebruik van deze eetfaciliteiten. 91% van de Gelderse vakantiegangers heeft tijdens hun verblijf minimaal één keer gegeten bij een parkrestaurant.
Ook de Zuid-Hollanders (91%) eten tijdens hun vakantieverblijf graag ‘buiten de deur’.

Limburgers en Brabanders zijn gesteld op hun eigen accommodatie. 27% van de limburgers en 25% van de Brabanders heeft tijdens hun vakantieverblijf niet gegeten bij één van de parkrestaurants.

Meer resultaten van het Eten en Drinken Onderzoek 2018 zijn te vinden op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/eten-drinken-onderzoek/