Het Wintertuinfestival, dat van 20 tot en met 25 november plaatsvindt in Nijmegen, gaat dit jaar over de vraag ‘Wat horen we als we luisteren?’.

Op zaterdagavond 24 november wordt poptempel Doornroosje omgetoverd tot een literair walhalla. Te gast zijn onder meer Johan Harstad, Alfred Birney, Niña Weijers en Stefano Keizers. Daarnaast wordt er speciaal voor deze avond een band met louter Nijmeegse topmuzikanten – onder wie Kika Sprangers en Rocco Hueting (de Staat) – samengesteld.

Op zaterdagavond 24 november reizen schrijvers, dichters, muzikanten, dansers, wetenschappers, striptekenaars, cabaretiers, dj’s en vertalers af naar Nijmegen voor het Wintertuinfestival. Gloria Wekker opent de avond met een beschouwing op de vraag die we dit festival stellen: Wat horen we als we luisteren? Er zijn interviews met Johan Harstad, Jaap Robben, Alfred Birney en Akwasi. Vincent Bijlo, Hanneke Hendrix en Marjolein Visser dragen voor. Schrijver Abdelkader Benali presenteert de grootste literaire beloften uit Spanje, Portugal, Italië, België, Nederland en Roemenië. Stefano Keizers, Roos van Rijswijk, Arno Van Vlierberghe en Writer in Residence Niña Weijers schuiven aan bij de talkshow. Schrijver Helena Hoogenkamp en rapper Freez nemen tijdens Opgepoetst elkaars werk onder handen. Joost Oomen en Willie Darktrousers brengen de krankzinnige voorstelling O ratelslang, geil beest ten tonele. Dansen kan bij Stippenlift en bij de speciaal voor deze avond samengestelde band die slechts één keer Doornroosje plat speelt, bestaande uit De Staat-toetsenist Rocco Hueting, zangeres Linde Schöne, jazz-saxofoniste Kika Sprangers en Jo Goes Hunting-leden Jimmi Hueting en Daniël Eskens. Arita Baaijens, Eva Meijer en Nikki Dekker voeren een gesprek over de vraag wat we horen als we luisteren naar onze omgeving. Striptekenaars Anne Stalinski, Brecht Evens en Randall Casaer doen live verslag van het festival in tekenvorm. In de backstage kun je aanschuiven bij vertaalworkshops, performances en een dialoog tussen urban en hedendaagse dans. Doe mee met de Truth is not Truth-pubquiz, over fakenews en framing. Talloze talenten duiken overal op, geen hoek van Doornroosje blijft vanavond onbenut. En dit is nog lang niet alles! Bekijk het hele programma op wintertuinfestival.nl.

Over het Wintertuinfestival

Het Wintertuinfestival, dat van 20 t/m 25 november plaatsvindt in Nijmegen, gaat over de vraag: Wat horen we als we luisteren? We gaan op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over maatschappelijke thema’s die moeilijk bespreekbaar lijken. Bekijk het hele programma op wintertuinfestival.nl.

WINTERTUINFESTIVAL IN DOORNROOSJE

Datum: zaterdag 24 november 2018

Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11, Nijmegen

Entree: € 17,50 / € 12,50

Meer info en kaartverkoop: www.wintertuinfestival.nl

Foto: Studio Schulte Schultz