Documentaire over jonge mantelzorgers in première

Op zaterdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg: een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje gezet worden.

Op deze dag gaat om 19.30 uur de nieuwe documentaire ‘Jongeren Zorgen’ (opgezet door jongerenorganisatie New Arts Nijmegen i.s.m. Mantelzorg Nijmegen) in première bij de Lindenberg, locatie Aldenhof: een film waarin vijf jonge mantelzorgers uit Nijmegen hun verhaal doen. Naar schatting draagt zo’n 6% van de jongeren in Nederland zorg voor een naaste die langdurig ziek is en valt daarmee onder de noemer mantelzorger. Deze jongeren moeten zichzelf wegcijferen om voor een ander te zorgen en hebben daardoor veel minder tijd om ‘jong te zijn’. Om deze situatie onder de aandacht te brengen, vertellen in de documentaire ‘Jongeren Zorgen’ vijf jongeren uit Nijmegen die voor een naaste zorgen hun verhaal. Zo zorgt Martijn voor zijn moeder die op een jonge leeftijd na een auto-ongeluk in een rolstoel belandde. Ook zijn vader zit sinds 2 jaar in een rolstoel als gevolg van herseninfarcten.

Feestelijke première
De film ‘Jongeren Zorgen’ gaat op de Dag van de Mantelzorg feestelijk in première. De hoofdpersonen uit de film staan te popelen om hun verhalen te delen en nodigen daarom iedereen uit om de première van hun documentaire bij te wonen. Om 19.00 uur gaat de rode loper uit, om 19.30 uur sluiten de deuren en start de documentaire.

Praktische informatie
Het bijwonen van de première is gratis; reserveren is niet nodig. De première vindt plaats in de Lindenberg Aldenhof, Aldenhof 1390 te Nijmegen. De film zal na de première ook op aanvraag vertoond kunnen worden op scholen en zorginstellingen om het taboe over jonge mantelzorgers te doorbreken. Heeft u hier interesse in, neem dan contact op met Roché Nieuwendam (roche@newartsnijmegen.nl).

Over New Arts Nijmegen
New Arts Nijmegen is een platform voor, door en met jongeren waar nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen de belangrijkste doelstellingen zijn. New Arts is gehuisvest in Lindenberg Aldenhof (LA) in Dukenburg.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, het Kansfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.