Denker des Vaderlands René ten Bos gaat op maandag 3 december in LUX het gesprek aan met de Engelse ontwerper Agi Haines, over de verbetering van het menselijk lichaam vanuit het perspectief van een ontwerper.

Zijn we meer dan vlees en bloed? Moeten we op zoek naar manieren om ons lichaam te verbeteren? Als we ons lichaam kunnen aanpassen, wat houdt ons dan tegen om te stoppen met zoeken naar verbeteringen? Wat zijn gewenste eigenschappen van een mens en hoe kunnen we deze vormgeven? En hoe kunnen we ‘bioprinten’ inzetten om het menselijk lichaam te verbeteren?

Dit zijn de fundamentele vragen van het werk van Agi Haines. Haar inspiratie haalt ze uit alle bizarre en bijzondere dingen die in ons bestaan. Hierbij is ze gemotiveerd om ‘out of the box’ te denken. Wat gebeurt er, bijvoorbeeld, als we onze baby’s grotere wangzakken geven zodat ze meer cafeïne kunnen absorberen en daardoor later langer door kunnen werken? En kunnen we ons brein kopiëren om deze vervolgens in een drone te plaatsen?

Let op: In dit programma wordt uitsluitend Engels gesproken.

LUX, 20.00 uur, € 7,50, studenten € 5,00