Op zaterdag 3 november komen de vijf jonge heren van Zoutmus met een absurdistisch muziekspektakel naar het theater van de Lindenberg. Afgelopen zomer was Zoutmus al te zien tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen op Festival op ’t Eiland, waar de Lindenberg medeorganisator van is.

Dit keer gaan de heren met ‘Kuikens van beton’ het echte theater in en ze vallen meteen met de deur in huis: geen verhaal, geen rode draad, geen boodschap. Wel het tasje van Ruth.Zoutmus begon in 2010 op Over het IJ Festival in een container. In 2012 kwamen ze bij Orkater en maakte daar de twee eigen voorstellingen ‘De Ongelukkige Dag’ en ‘Half Krab/Half Winegum’. Die speelden ze, met succes, in theaters, op Lowlands en bij De Parade.

De laatste show ‘Kuikens van beton’ is wederom een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een super strakke funkrockband transformeren de vijf jongemannen op het podium moeiteloos naar de veroorzakers van een droogkomische deurscène, gevolgd door een maffiaslak, een ridder zonder bereik en iemand die een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis. “Een bizar en verslavend universum” volgens de Theaterkrant. Zoutmus leert je je eigen maniakale lach kennen en iedereen is van harte welkom, ook Ruth.

De Lindenberg | 20.30 uur | entree € 18,00 |
Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com
Foto: Hans Boddeke