De kaartverkoop voor het Wintertuinfestival, dat van 20 tot en met 25 november 2018 plaatsvindt in Nijmegen, is gestart. Onder meer Alex Boogers, Niña Weijers, Vincent Bijlo, Stefano Keizers en Alfred Birney zijn aan de line-up toegevoegd. Daarnaast wordt er speciaal voor het festival een band samengesteld, bestaande uit louter Nijmeegse topmuzikanten.

Het Wintertuinfestival stelt dit jaar de vraag: Wat horen we als we luisteren? We gaan op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over maatschappelijke thema’s die moeilijk bespreekbaar lijken. In vijf dagen tijd zijn er talloze programma’s op verschillende locaties in Nijmegen. Niña Weijers is gedurende de festivalweek Writer in Residence. Ze verblijft samen met haar teckel in het middeleeuwse Besiendershuis aan de Waalkade en schuift bij verschillende festivalonderdelen aan. Op woensdagmiddag 21 november duiken honderden scholieren met hun neus in de boeken tijdens Lezen met de Sterren. De roman Wanneer de mieren schreeuwen van Alex Boogers staat centraal.

Speciaal voor het Wintertuinfestival in Doornroosje is er een band van Nijmeegse topmuzikanten samengesteld. Linde Schöne, Rocco Hueting (de Staat), Kika Sprangers, Jimmi Hueting en Daniël Eskens (beiden Jo Goes hunting) staan op zaterdagavond 24 november voor het eerst samen op het podium. En er zijn nog veel meer toevoegingen voor de zaterdagavond. Zo maakt de Noorse schrijver, muzikant en theatermaker Johan Harstad – auteur van Max, Mischa & Het Ted-offensief – zijn opwachting. Ook Alfred Birney, auteur van onder meer het lovend ontvangen De tolk van Java, is erbij. Gover Meit, beter bekend als zijn alter-ego Stefano Keizers, komt vertellen over zijn nieuwste wapenfeit, het boek Twee Luitenanten. Ook cabaretier Vincent Bijlo bestijgt het podium. En dit is nog lang niet alles! Zo reizen ook Roos van Rijswijk, Arno van Vlierberghe, Selin Kuşçu, Femke Zwiep, Louis Bidder, Anne Stalinski, Brecht Evens en Randall Casaer op 24 november af naar Nijmegen.

Aankomende maand maken we de laatste namen bekend. De kaartverkoop is begonnen via wintertuinfestival.nl.