Na twee uitverkochte edities vindt van donderdag 25 tot en met zondag 28 oktober weer het Festival Jazz International Nijmegen plaats. Het festival vindt op zondag o.a. plaats in LUX.

FJIN-PROGRAMMA IN LUX
Om 19.30 uur: The Pack Project 2018 van Wietse Voermans. Het jaarlijks terugkerende jongtalentenproject wordt gekenmerkt door Voermans’ karaktervolle saxofoonsound. Om 21.00 uur volgt het Mark Guiliana Quartet. Een nieuwe generatie drummer die vrijelijk jazz, pop en dance ritmes voor elkaar inwisselt.

“FREE” JAZZ IN CAFE LUX
De drie topmuzikanten van The Preacher Men sluiten de avond vanaf 22.15 uur af met een gratis optreden in Café LUX. Debuutalbum ‘Preaching Out Loud’ (2016) werd zeer goed ontvangen door de critici en het afgelopen jaar speelde The Preacher Men op talloze Nederlandse en Belgische festivals, theaters en clubs.

FJIN 2018: THE VOICE
Het programma loopt op vijf podia in de stad en bevat een avontuurlijke dwarsdoorsnede van de hedendaagse jazzscene, met crossovers richting pop, klassiek, impro en elektronica. Een specifieke sound is onontbeerlijk in de jazz waar het gaat om muzikale expressie. Daarom loopt in het thema “the voice” als rode draad door het programma. Hiermee wordt de stem of het kenmerkende geluid van een muzikant (niet per se een zanger!) bedoeld die ook doorklinkt in een bandgeluid of compositie.
LUX, v.a. 19.30 uur, dagkaart € 30,00