Volkert Engelsman, CEO van Europa’s grootste distributiebedrijf in biologische groenten, en Simone Hertzberger, die 32 jaar bij Ahold werkte aan het duurzaamheidsbeleid, gaan op 30 oktober met elkaar in debat in LUX.

Wat is er nodig om een omslag te maken naar een duurzame voedselvoorziening? Dick Veerman, oprichter van Foodlog, dé interactieve onlinekrant op het gebied van voedsel en voeding, is avondvoorzitter. Veerman zal niet schromen de beide hoofdsprekers uit te dagen en taboes te benoemen. Ook zijn persoonlijke visie op deze materie komt aan bod. Veerman houdt van maximale interactie tussen podium en zaal en zal
het publiek dus uitdagen mee te doen in het debat.

Bij een Green Capital hoort gezonde voeding voor iedereen; gezond om te eten en gezond geproduceerd. Dat wil zeggen: geen gebruik van pesticiden en kunstmest, een faire prijs voor de boer, geen dierenleed en meer in plaats van minder natuur en biodiversiteit. Een handvol grote spelers bepaalt de spelregels, het aanbod op de markt en daarmee wat er op de borden van het volk belandt. Zij zijn van groot belang als het gaat om de transitie naar duurzame voedselketens. Nemen ze de verantwoordelijkheid die we van hen verwachten? Kunnen ze die, vanwege hun gevestigde belangen, wel nemen? Of moet de omslag komen van nieuwe partijen in de markt? Moet de overheid hierin sturen of volgen? En welke rol ligt hier voor ons?

LUX, 20.00 uur, gratis (wel reserveren)