NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in voor de Hart & Ziel Lijst, een toplijst met de 300 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door luisteraars. Op maandag 1 oktober stopt de bus in Nijmegen.

Een week lang reist de Hart & Ziel Bus naar verschillende steden om stemmen op te halen. Het startpunt is Rotterdam, waar burgemeester Aboutaleb op vrijdag 28 september het stemmen voor de lijst opent. Daarna gaat de Hart & Ziel Bus op tournee naar Nijmegen, Eindhoven, Amsterdam, Leeuwarden en Deventer.

Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp presenteren vanuit elke stad dagelijks van 07.00 tot 12.00 uur een live radio-uitzending. De bus staat steeds op een centrale locatie: op een plein, een station of bij een ziekenhuis. In de bus praten de presentatoren met gasten over hun favoriete klassieke muziek, over interessante lokale en culturele kwesties en krijgen luisteraarsde gelegenheid te komen stemmen. Ensembles uit de verschillende regio’s maken in en rond de bus live muziek en publiek is welkom om daarvan te genieten.

Verslaggevers gaan de stad in om stemmen op te halen. Ná de live-uitzending rijdt de bus naar een volgende stad, maar stopt onderweg enkele malen om ook op die plekken aan mensen te vragen door welke klassieke muziek zij geraakt worden.

Niet alleen bij de bus, maar ook online kan er worden gestemd. De stemweek voor de Hart & Ziel Lijst sluit op vrijdagavond 5 oktober 20.00 uur.

Hart & Ziel Festival
Vanaf 15 oktober zijn de driehonderd muziekstukken die door de luisteraars zijn gekozen te horen op NPO Radio 4. De Hart & Ziel Lijst 2018 wordt vrijdag 19 oktober afgesloten met het (gratis toegankelijke) Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg in Utrecht.

Zie voor meer informatie nporadio4.nl/hartenziel

De NPO Radio 4 Hart en Ziel-bus stopt onder meer bij de volgende ‘haltes’:

Vrijdag 28 september: Rotterdam, Binnenrotte (Markthal)
Maandag 1 oktober: Nijmegen, Plein 1944
Dinsdag 2 oktober: Eindhoven, Stationshal
Woensdag 3 oktober: Amsterdam UMC
Donderdag 4 oktober: Leeuwarden, Wilhelminaplein
Vrijdag 5 oktober: Deventer, Brink