Voor de tweede keer is in het weekend van 15 en 16 september de Spiegelwaal in Nijmegen het decor van de Triathlon024. Op zaterdag is de uitverkochte sprint triathlon voor de recreanten. Op zondag strijden de teamcompetities tijdens de laatste competitiedag om een podiumplek. In totaal staan ruim 1.500 triatleten aan de start van deze tweede en uitverkochte editie.

We zien dat de triathlonsport enorm groeit. Het volbrengen van een triathlon is dé uitdaging van nu. De drie disciplines, zwemmen, fietsen en hardlopen worden hierin gecombineerd. Op zaterdag staat tijdens de Triathlon024 de sprintafstand centraal. De afstanden van de sprint triathlon zijn: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen. Deze afstand leent zich perfect voor de beginnende triatleten die kennis willen maken met de triatlonsport.

Afsluiting seizoen teamcompetities
Op zondag 16 september staat de Spiegelwaal in het teken van de teamcompetities. Het is de afsluiting van het seizoen. De atleten in verschillende disciplines gaan de strijd aan op de Swim-Bike-Run-Swim-Bike-Run, die voor het eerst georganiseerd wordt. Nog nooit eerder werd de triatlon op deze manier gehouden voor de teamcompetities! De afstanden zijn als volgt: 300m zwemmen – 6,7km fietsen – 2km lopen – 300m zwemmen – 6,7km fietsen – 2 km lopen.

De Triathlon024 is onderdeel van de Triathlon Series. Deze serie maakt de triathlonsport toegankelijker en daarmee willen we de triathlonsport laten groeien. Dit is ook een officiële triatlon van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Meer informatie is te vinden op: www.triathlon024.nl.