Op vrijdagavond 24 november vindt er een gloednieuwe editie van de Avond van de grote beloftes plaats in Nijmegen. Die avond geeft het Wintertuinfestival podium aan de meest veelbelovende schrijvers van dit moment.

Maar liefst twee chapbooks worden in Theater C als unieke performancesgepresenteerd: de novelle Mogelijke eigenschappen van Corinne Heyrman en een voorwerp dat nog leeft, een verzameling essays en gedichten van Nikki Dekker. In hun werk onderzoeken schrijvers Nikki Dekker en Corinne Heyrman de verhalen die we over
onszelf vertellen, zowel aan de wereld als aan onszelf. De ene hoofdpersoon onderneemt een zoektocht naar de identiteit van haar vader, de ander vraagt zich af wat het betekent om een mens te zijn in een samenleving die doordrenkt is van het kapitalisme. Zowel Corinne als Nikki gaan op hun eigen manier een verbinding aan met de maatschappij, waarbij de wisselwerking tussen het persoonlijke en het algemene centraal staat.

Chapbooks van De Nieuwe Oost | Wintertuin
Een chapbook is te vergelijken met wat een ep voor een muzikant is: een professioneel visitekaartje waarin het kunnen van de auteur wordt getoond. Het maken van een chapbook is een belangrijke stap in de ontwikkeltrajecten van De Nieuwe Oost | Wintertuin. De Nieuwe Oost | Wintertuin biedt jonge, talentvolle makers een compleet platform: van coaching en redactionele begeleiding bij de totstandkoming van nieuw werk tot optredens tijdens evenementen en nog veel meer. De Avond van de grote beloftes is onderdeel van het Wintertuinfestival met dit jaar als thema: ‘Wat horen we als we luisteren?’. Ook zullen drie Europese schrijver-vertalerduo’s van het project Connecting Emerging Literary Artists (CELA) zichzelf en hun werk op het podium presenteren tijdens deze avond. De kaartverkoop start 1 oktober via

Home

Foto: Gaby Jongenelen fotografie