Wandelschoenenproducent Lowa verbindt zich vanaf 2019 voor minimaal 4 jaar aan de organisatie van de Vierdaagse Nijmegen. Door deze overeenkomst kunnen beide A- merken gebruikmaken van elkaars wandelsportexpertise en de serviceverlening rondom de Vierdaagse verder ontwikkelen.

Vierdaagse voorzitter Henny Sackers is heel enthousiast over de aankomende samenwerking met Lowa: “Wij kunnen als evenement gebruikmaken van de enorme deskundigheid van dit top wandelschoenenmerk en daardoor onze wandelaars nog beter adviseren bij de voorbereidingen voor hun Vierdaagse wandelprestatie. Ook kunnen wij door het internationale netwerk van Lowa onze ambitie om als ‘The Walk of the World’ meer
nationaliteiten in het evenement te krijgen wellicht sneller realiseren. Maar natuurlijk is het ook van belang dat wij ons huishoudboekje op orde houden. Een substantiële jaarlijkse bijdrage van een zo goed bij ons passende partner helpt daar zeker bij.” “Wij zijn supertrots dat wij de komende jaren de nieuwe hoofdsponsor van dit prachtige evenement mogen zijn en verheugen ons enorm op een sportieve en succesvolle samenwerking” zegt Dirk Schaffrath, eigenaar-directeur van TCK Sports Group dat de belangen van Lowa in de Benelux verzorgt. “Om te beginnen zullen wij in het voortraject van de Vierdaagse 2019 onze Lowa Experience Trailer onder de noemer ‘Road to Nijmegen’ gaan inzetten bij dealer events door het land. Hierdoor kunnen wij onze adviesrol voor Vierdaagsewandelaars al vroegtijdig starten.” In de afgelopen 30 jaar dat TCK Sports de belangen van Lowa in de Benelux behartigt is het merk uitgegroeid tot marktleider op het gebied van outdoor- en wandelschoenen. Lowa is van Beierse origine en levert kwaliteitsschoenen die voor 100% in Europa gemaakt worden.

De Vierdaagse wordt in 2019 voor de 103 de keer gehouden. Jaarlijks doen zo’n 47.000 deelnemers mee aan de wandelprestatietocht die afgelopen voorjaar als ‘meest populaire evenement van Nederland’ werd genoemd bij een door onderzoeksbureau Hendrik Beerda gehouden enquête. In 2018 deden er deelnemers mee uit meer dan 80 landen.

In januari 2019 wordt de regelgeving voor de 103e Vierdaagse, die van 16 tot en met 19 juli
2019 wordt gehouden, bekend gemaakt op onze website www.4daagse.nl. Tegelijkertijd wordt dan ook de datum bekend gemaakt waarop de inschrijving voor de 103 de Vierdaagse
opent.