Op woensdag 3 oktober wordt in de stadsschouwburg de Vereeniging het stuk Kunst & Kitsch – De komedie met een twist gespeeld. Dit bijzondere, komische toneelstuk dat door Jon van Eerd speciaal bewerkt werd voor de topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren.

Het stuk werd door Peter Shaffer (o.a. ‘Amadeus’) geschreven voor Maggie Smith (o.a. bekend als de excentrieke dame in ‘Downton Abbey’ en van ‘Harry Potter’). De spannende samenstelling van acteurs in combinatie met de unieke regie van Jon van Eerd maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en dolkomische situaties, een voorstelling die u niet mag missen.

Snoijink speelt een tourgids van een oersaai landhuis. Zij wordt echter op staande voet ontslagen omdat zij met haar ongebreidelde fantasie de details van de rondleiding wat spannender maakt door de feiten flink te kleuren. Haar chef (De Kuyper) krijgt echter wroeging en besluit bij haar langs te gaan om hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.

Oorspronkelijk script: Peter Shaffer
Regie en vertaling: Jon van Eerd

Woensdag 3 oktober | 20.00 uur | Stadsschouwburg Theaterzaal

Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper
Toneel
Prijs: €28,00 | €25,50 | €23,00