Tijdens de herfstvakantie, van 13 t/m 28 oktober, staat het muZIEum volledig in het teken van de herfst, met deze keer een extra bijzondere activiteit: de pepernotenproeverij. Kom voelen, ruiken en proeven en ervaar dit mooie seizoen door de ogen van iemand met een visuele beperking.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet 
Herfst, de kleurrijkste tijd van het jaar. Blaadjes die veranderen in groen, rood of geel en naar beneden dwarrelen. Wind in het gezicht en het geluid van spelende kinderen in de regen. Hoe ervaar je deze periode met een visuele beperking? Is het gemakkelijk om de ribbellijnen in de stad te vinden als de grond bezaaid ligt met herfstbladeren? De Expeditie ribbelroute en de donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van…’ worden in de herfstvakantie volledig omgetoverd tot herfstbelevingen.

Pepernotenproeverij 
Gedurende de herfstvakantie kunnen bezoekers ook ervaren welke rol hun zintuigen spelen tijdens het eten. Zes dagen per week biedt het muZIEum  ter voorbereiding op Sinterklaas een bijzondere pepernotenproeverij aan. Wie proeft, voelt of ruikt als eerste de juiste smaak? En heeft het donker ook invloed op deze zintuigen?  De proeverij wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids.

Bekijk de website voor meer informatie en tarieven: www.muzieum.nl/herfstvakantie