Op woensdag 3 oktober vindt de eerste editie van De Grote Regisseurs plaats. In deze cursusreeks neemt filmdocent Constant Hoogenbosch deelnemers op zes avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk. Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek?

Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Alfred Hitchcock is zonder twijfel één van de meest tot de verbeelding sprekende en meest invloedrijke regisseurs van de twintigste eeuw geweest. Als Master of Suspense experimenteerde hij met het medium film, wist als geen ander de juiste snaar bij het publiek
te raken en was een perfectionist in hart en nieren. Zijn films staan bol van Freudiaanse motieven, hij speelt voortdurend met de zogenaamde MacGuffin en is niet vies van een flinke dosis zwarte humor en seksuele toespelingen. Hitchcock kende zijn grenzen, maar ook de grenzen van zijn tijd en juist die grenzen probeerde hij keer op keer te verleggen.

LUX, 20.00, € 10,00