Flowlands is een nazomers festival aan de Spiegelwaal, georganiseerd door het Duurzaamheidscafé Nijmegen.Het festival vindt op 2 september plaats.

Deelnemers kunnen meedoen met beachvolleybal, roeien, drakenbootraces, wandeling langs de Spiegelwaal, SUP YOGA, gewone yoga, hoelahoep, synchroonzwemmen en een zwemclinic. Voor sommige activiteiten is de plek beperkt, dus wordt geadviseerd om in te schrijven via de website van LUX Nijmegen. Ook kinderen komen volop aan hun trekken met de stormbaan, hoelahoepen en een glijbaan.Tijdens de middag kunnen bezoekers een expositie bekijken waar de resultaten van de Green Capital Challenges ‘Zorg en Bewegen’ en ‘Water’ gepresenteerd worden. Daarnaast kunnen bezoekers hun gezondheid meten met een zogenaamde ‘impedantiemeter’.

Er kan bier geproefd worden dat gebrouwen is van hemelwater: de Parapluvius. Het biertje is speciaal voor de Green Capital Challenge ‘Water’ door brouwerij De Hemel uit Nijmegen gemaakt. Verschillende Nijmeegse singer-songwriters en een swingende DJ treden op. Entree en deelname aan de activiteiten is gratis. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Marikenhuis. Het Marikenhuis is een plek waar patiënten met kanker en hun familie naartoe kunnen komen. Kijk voor meer informatie op www.marikenhuis.nl.

Het festival vindt plaats op het Stadseiland Veur-Lent.

Stadseiland Veur-Lent, 11.00 uur, gratis

Alleen pinnen bij de kassa
In verband met veiligheid is het alleen mogelijk met je pinpas te betalen bij de kassa. In het café kan wel met contant geld afgerekend worden.

Openingstijden Kassa LUX
MA t/m ZA: 11.00 – 22.15 uur
ZO: 10.00 – 22.15 uur
Tel. 024 381 68 59

Openingstijden Café LUX
ZO t/m DO: 09.00 – 01.00 uur
VR & ZA: 09.00 – 02.00 uur
Tel. 024 381 68 44

De keuken is dagelijks geopend van 10.00 tot sluit. Lunch van 10.00 uur tot 15.00 uur. Diner van 17.00 uur tot 21.30 uur. Ontbijt alleen op zondag middels het FilmOntbijt arrangement.