Op het Vierdaagseplein in Nijmegen is op maandag 10 september de feestelijke start van de Prinsjesestafette. In vier dagen lopen bestuurders en inwoners van Gelderse gemeenten naar Den Haag. Daar is op donderdagmiddag 13 september de grote intocht.

Lange Poten wordt er omgetoverd tot ‘Via Gladiola’, met grote rode loper en duizenden gladiolen. Je kunt je nog aanmelden om die middag mee te lopen, van de Grote Kerk naar Het Plein. www.gelderland.nl/prinsjesfestival De laatste dag van de 4Daagse eindigt altijd met spektakel, veel toeschouwers, trotse wandelaars en een bloemenzee van gladiolen. Dat gebeurt ook op 13 september in Den Haag. De wandelaars krijgen er om 13.00 uur een lunch in de Grote Kerk. Daarna gaat de stoet, begeleid door marsmuziek van de Regimentsfanfare van de Garde Grenadiers en zang van het Vordens Mannenkoor op pad voor de glorieuze intocht. Lange Poten is omgetoverd tot ‘Via Gladiola’ met rode loper en duizenden gladiolen. Gladiolen zijn er voor de wandelaars en bezoekers. De tocht eindigt op Het Plein, waar de burgemeester van Den Haag de wandelaars verwelkomt.

De feestelijke start van de wandeltocht is op maandagochtend 10 september om 07.00 uur. Op het Vierdaagseplein in Nijmegen is dan een groot podium, er is muziek en na enkele korte toespraken wordt het Gelderse lint doorgeknipt. Inwoners van Gelderland en iedereen met affiniteit met Gelderland, zijn van harte uitgenodigd de start bij te wonen en de wandelaars aan te moedigen. De wandelaars dragen allen een wit t-shirt, met aan de ene zijde ‘Gelderland levert Den Haag mooie streken’ en aan de andere zijde de vlag van Gelderland.

De Provincie Gelderland is hoofdorganisator van het evenement en werkt bij de organisatie samen met Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en Stichting 4Daagse. Het evenement dient om inwoners en bezoekers van Den Haag gedurende het jaarlijkse Prinsjesfestival te attenderen op de aantrekkelijkheid van Gelderland. Gelders Gedeputeerde Bea Schouten: ,,Gelderland is een prachtige provincie. We hebben hele mooie natuur, cultuur, water en heel veel sportieve mensen. Ik nodig dan ook iedereen uit om met ons mee te wandelen naar Den Haag. En vooral om daarna nog eens terug te komen om onze Gelderse streken mee te beleven.”

Ook op zaterdag 15 september is er een Gelders programma in Den Haag. Op Het Plein en De Hofplaats wordt bezoekers een programma met muziek, mode en food aangeboden. Uiteraard alles afkomstig uit Gelderland! Vanaf 12.00 uur is er op Het Plein van alles te beleven. De dag wordt afgesloten met de vertoning van de prachtige natuurfilm ‘Wild op de Veluwe’ op een metersgroot videoscherm, natuurlijk midden op Het Plein.