In het kader van het Nijmeegse Marikenjaar is het familieconcert van de Concertzomer 2018 in de Stevenskerk in Nijmegen gewijd aan het mirakel Mariken.

Een meespeelvoorstelling met magie, grapjes, muziek en toneel. Samen met een aantal kinderen en de muziek van de Nijmeegse organist en improvisator Dirk Luijmes, vertelt troubadour en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink het verhaal van Mariken van Nimwegen, naar een toneelstuk uit de Middeleeuwen. Mariken is een weesmeisje. Zij wordt door haar oom Gijsbrecht naar de markt in Nijmegen gestuurd. Het wordt die dag te laat om helemaal weer naar huis te lopen, maar haar tante wil haar geen onderdak geven. Mariken valt onderweg naar huis in de handen van de duivel. Ze leeft zeven jaar met hem samen. Ondanks dat ze veel plezier beleeft, blijft ze al die jaren naar huis verlangen. Uiteindelijk laat de duivel haar gaan. Om boete te doen voor haar omgang met de duivel, moet ze drie ringen om haar hals dragen. Tot… op een nacht…, een engel haar van de ringen bevrijdt.

Datum: 16 september 2018

Tijd: 15.00 uur

Plaats: Stevenskerk Nijmegen

De toegang is gratis, met na afloop een vrijwillige bijdrage.