De Milieubende gaat komend schooljaar op tournee door Nederland. Dankzij de WakaWaka Foundation en de ASN Bank komt de Milieubende dit najaar van maandag 3 september t/m maandag 10 september naar zeven groepen 7/8 van vijf basisscholen in Nijmegen, Eindhoven en Den Haag met de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een Klimaatheld?.

De Milieubende is interactief theater en educatieve workshop in één. Het zet kinderen uit de groepen 7 en 8 aan om mee te denken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.

Wedstrijd
Twee professionele acteurs spelen het vrolijke stuk ‘Er zijn nog noedels!’. Aansluitend volgt de workshop ‘Word een Klimaatheld!’, waarbij de leerlingen van groep 7/8 plannen gaan verzinnen waarmee ze nu al concreet kunnen bijdragen aan een beter milieu.  Na afloop van de workshop werken de leerlingen vier weken lang thuis en in de klas allerlei ideeën en acties uit en leggen deze vast in een plakboek, het Klimaatheldenboek. De inzendingen legt de Stichting Milieubende vervolgens voor aan een deskundige jury, die zal bepalen welke klassen doorgaan naar de feestelijke finale.

In maart 2019 vervolgt de Milieubende haar tournee en bezoekt dan nog eens 10 scholen verspreid over Nederland.

Stichting Milieubende
De Stichting Milieubende is in 2008 opgericht door duurzaam ondernemer Maurits Groen naar een idee van Moniek Merkx, artistiek leider van Maas theater en dans in Rotterdam. Voor meer informatie: www.milieubende.nl