Bewoners van de buurt ‘Jerusalem’ in Heseveld wachten al zes jaar op plannen van woningcorporatie Talis om iets te doen met hun woningen.

Op de goed bezochte bewonersavond op 5 juli is een bewonerscomité opgericht en zijn er eisen namens de buurt opgesteld:

Duidelijkheid over voor en nadelen van beide opties (o.a. huurprijs, verhuiskosten, hoe komen de huizen er uit te zien?) Binnen twee maanden duidelijkheid over de termijn waarop de wijk iets kan verwachten, en transparantie over de beslissingsprocedure, waaronder de zeggenschap van de bewoners.
Bewoner Roxane Segers: ‘Wij wonen hier al tientallen jaren en we zien de buurt achteruitgaan. Mensen trekken weg omdat ze niet weten wat er in de toekomst met hun huizen gaat gebeuren. Woningen blijven leegstaan waardoor de leefbaarheid achteruitgaat. En omdat ik niet weet wat de toekomst van mijn huis is stel ik het opknappen steeds uit. Ik wil gewoon weten wanneer ik kan gaan behangen!’

Komende weken gaat het comité aan de slag om de buurt hun handtekening onder de eisen te laten zetten. Inmiddels heeft al meer dan de helft (ongeveer 100 bewoners) hun handtekening gezet. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan woningcorporatie Talis.

De SP heeft het initiatief genomen voor de bewonersavond naar aanleiding van een huis-aan-huis-onderzoek dat de partij heeft gedaan in de buurt. Daaruit kwam weliswaar dat een deel van de buurt voor renovatie is en een deel voor sloop. Maar bewoners gaven aan niet goed te weten wat beide keuzes zouden inhouden omdat Talis steeds maar niet met een plan komt. Daarom willen de bewoners nu snel van Talis horen waar ze aan toe zijn.