Sinds een paar maanden zijn er vier nieuwe windmolens geplaatst langs de snelweg A15. Ruim duizend mensen hebben hier samen 2 miljoen euro in gestoken. Het eerste burgerwindpark wordt uitgebreid gevierd met het festival Blowlands, dat komende juni opnieuw georganiseerd wordt op Windpark Nijmegen-Betuwe. Blowlands is het eerste festival dat volledig in het teken staat van duurzame energie.

Blowlands

Het festival vindt plaats van vrijdag 15 juni tot en met zaterdag 16 juni en staat in het teken van duurzame energie, met interessante lezingen en debatten met onder andere een lezing door Arne Jungjohann, een hackathon, het gezamenlijk bouwen van een kunstwerk en een mini-college. Voor vertier is ook zeker plek: een spetterende energieshow met Mad Science, muziek van Remko Jacobs en De Baron, een open podium en uiteraard ook activiteiten voor de kinderen: van spelletjes in de boomgaard tot VR-brillen en knallende proefjes en experimenten met Mad Science.

Brouwerij Oersoep biedt het bier Different Shades of Green aan op Blowlands, en u kunt ook proeven van de enige echte Energieburger. Vergeet u niet aan te melden bij de Cocktailstewerdessen bij aankomst op het festival!

U vindt Windpark Nijmegen-Betuwe aan de Griftdijk 244 in Nijmegen (langs de A15, afslag Elst/Oosterhout)

Duurzame energie

Het festival Blowlands staat volledig in het teken van duurzame windenergie. Een vorm van energie die de komende jaren steeds belangrijker zal worden: fossiele brandstoffen zijn vervuilend en onze energiebehoefte wordt steeds groter. Duurzame energie, en met name windenergie, zal dus een steeds belangrijkere plek gaan innemen in ons energielandschap. Inmiddels voorziet het Windpark Nijmegen-Betuwe zeventien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen die samen duurzame energie inkopen: het windpark wekt ruim 10MW aan energie op, genoeg voor ruim 7000 huishouden in de regio.

Bespaartips

Om het milieu te ontlasten en uw energierekening niet de spuigaten uit te laten lopen, kunt u ook zelf een aantal dingen doen om uw energieconsumptie te beperken. Natuurlijk niet de lampen onnodig laten branden, investeren in zuinige apparatuur met een energielabel A en apparatuur die u niet gebruikt tijdig uitschakelen. U kunt echter ook eens kijken naar uw energieleverancier. Bieden zij groene stroom aan? Is er misschien een leverancier met gunstigere tarieven voor uw huidige woonsituatie?

Stap over en begin met besparen

Energievergelijker overstappen.nl, een 100% onafhankelijke vergelijkingssite, biedt u de optie om energiemaatschappijen te vergelijken. Energie vergelijken op overstappen.nl werkt snel en gemakkelijk: u krijgt na het invullen van gegevens over uw woonsituatie en energieverbruik een passende vergelijking aangeboden. Ook kunt u gemakkelijk filteren op enkel groene energie. Groene energie is beter voor het milieu en scherp geprijsd. Zo kunt u gemakkelijk de juiste energieleverancier met de laagste energietarieven vinden. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu!