Vanaf 16 juli 2018 wordt de Griftdijk Noord op het deel tussen de van Boetzelaerstraat en de Italiëstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, tijdens de spits van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur.

Bewoners met een ontheffing mogen langs de afsluiting. Controle gebeurt met camera’s. De maatregel is onderdeel van het raadsbesluit uit 2016 om de verkeersdrukte op en rondom de Griftdijk Noord te verminderen.

De afsluiting wordt ook wel een bewonersvriendelijke knip genoemd. Bewoners uit het ontheffingsgebied (zie kaart via onderstaande link) kunnen de knip passeren met een ontheffing. Personeel van bedrijven en instellingen uit het gebied vragen we gebruik te maken van alternatieve routes, net als bezoekers en doorgaand verkeer. Met camera’s wordt vastgesteld of een bestuurder een ontheffing heeft.

Hulpdiensten (en huisartsen) mogen de knip passeren. Ook de lijnbus mag langs de knip, dus de busroutes veranderen niet.

Alternatieve routes
Verkeer vanuit het zuiden (Lent, Nijmegen) bereikt de bestemming via de Prins Mauritssingel of de Margaretha van Mechelenweg en de Keizer Hendrik VI-singel.

Verkeer vanuit het noorden met bestemming Woenderskamp, Zuiderveld, Broodkorf, Griftdijk-Noord of Spoorstraat kan via de Prins Mauritssingel – Graaf Alardsingel of via de Keizer Hendrik VI-singel en Margaretha van Mechelenweg rijden.

Meer informatie: www.waalsprong.nl/verkeersmaatregelen-op-de-griftdijk/