Mevrouw K.M.F.(Karen) Lieskamp-Croes (60) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Badmintonclub DETO (Door Eendracht Tot Overwinning.

Mevrouw Lieskamp-Croes is vanaf het begin van de oprichting van BC DETO betrokken bij de club. In het begin als speelster en later ook als bestuurslid. Op 21-jarige leeftijd werd zij voorzitter. Zij is een voorzitter die bij uitstek verbindt en heeft voor alle leden en vrijwilligers persoonlijke aandacht. Daarbij vergeet zij niet dat ook de tijd na een training en/of wedstrijd belangrijk is. Door het après badmintongebeuren wordt de saamhorigheid binnen de club nog meer vergroot. Mevrouw Lieskamp-Croes zorgt er dan ook voor dat er lekkere hapjes voor iedereen zijn.

Naast het voorzitterschap (de laatste termijn was van 2007 tot en met 2015) heeft zij diverse andere functies binnen de club vervuld en momenteel is zij nog steeds actief als bestuurslid.
Maar zij zet zich niet alleen in voor BC DETO, maar voor alle sportende jeugd en senioren in Nijmegen. Voor schoolgaande jeugd verzorgt zij regelmatig, ook buiten de club, clinics.

In het verleden heeft mevrouw Lieskamp zich ook jarenlang ingezet voor basisschool de Lindenhoeve, als voorzitter van de Ouderraad en als klassenouder. Haar aandacht gaat en ging altijd uit naar het opvangen, betrekken en begeleiden van ouders met een migratieachtergrond.

Burgemeester Bruls heeft de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt aan mevrouw Lieskamp-Croes op 26 mei tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van BC DETO in Café-Zaal Groenewoud, Groesbeekseweg 227, Nijmegen.