Vereniging MusicalMakers voert van woensdag 24 t/m zaterdag 26 mei haar productie ‘Ketters, geloof in Nimmegen’ op.

Deze nieuwe musical, geschreven door Marieke Cranen,vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde ten tijde van de 80-jarige oorlog en de Spaanse bezetting (1585) en de reductie (1591) van Nijmegen. Tegen een achtergrond van geloofsstrijd ontvouwt zich het verhaal van de protestantse Joost, fanatiek voorvechter van ‘hun’ vrije rechten, en de katholieke Maaike, dochter van toenmalig burgemeester
Vlemminck. Gehuld in prachtige historische kostuums en begeleid door indrukwekkende orkestmuziek brengen de ca. 30 spelers dit stuk ten tonele. Naast het bezoeken van de voorstellingen is het mogelijk de historische plekken uit de musical te bekijken onder leiding van een stadsgids van het Gilde. Daarnaast kunnen deelnemers zich verdiepen in de achtergronden van deze tijd bij een bezoek aan de bijbehorende expositie in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

LUX, € 15,75
Diverse aanvangstijden, zie de site www.lux.nl