Het hele jaar werkten mensen met en zonder beperkingen samen in diverse kunstdisciplines. Ze maakten onder andere een musical, een fototentoonstelling en een dansvoorstelling. De creaties zijn op zondag 27 mei te zien en ervaren op het festival. Op het Waalzinnig Festival komt alles samen in een bruisend geheel.

Talenten met en zonder beperking staan zij aan zij in de spotlights. Samen met La Hoop swingen op het plein, de band Gently Overdone ontmoet Greenwood Avenue, dansgroep PUUR danst een voorstelling, de Beeldmakers van Nijmegen maakten een fototentoonstelling, kunstenaars nemen een kijkje in het leven van mensen met roots binnen en buiten Nederland, de musicalgroep Vinden en Verbinden is terug met een voorstelling over griezelen, New Arts speelt de voorstelling Blut – skeere tijden en natuurlijk is er circustheater Stoffel. Het bruisende festival is tussen 12 en 18 uur in LUX, de bibliotheek, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en op het Mariënburgplein.

Het Waalzinnig Festival stimuleert het hele jaar door mensen met een beperking om zich te uiten door middel van kunst, cultuur en bewegen. Ze repeteren het hele jaar voor de grande finale op het festival. Samen kunst maken maakt dat mensen met een beperking meer het gevoel hebben dat ze erbij horen. Daardoor wordt het voor hen makkelijker om mee te doen in de samenleving.

Locatie: LUX
Aanvang: 12.00 uur
Toegang gratis