Tijdens de vijfde editie van het Duurzaamheidscafé op dinsdag 15 mei wordt duurzaamheid op evenementen besproken. Hoe pakken we dat aan?

In het kader van de Green Capital Challenges tekenden 28 Nijmeegse evenementenorganisaties vorig jaar een convenant waarin ze zich toelegden op de verduurzaming van hun evenementen. Drie van hen, Dionne Albers (Radboud Universiteit, organiseert onder andere de introductieweek), Sanne Grijsen (Music Meeting) en Teddy Vrijmoet (Vierdaagsefeesten), delen hun aanpak en hun ervaringen. Hoe staat het er nu voor? Wat hebben ze inmiddels gedaan?

Doebat en prijsvraag:
Wat kunnen festivalbezoekers zélf doen om bij te dragen aan de verduurzaming van evenementen? Om dat te ontdekken, wordt er een ‘doebat’ gehouden. Hierin gaan de organisatoren in gesprek met het publiek en de inzenders van de prijsvraag-ideeën. Voorafgaand aan het café kunnen festivalbezoekers eigen ideeën delen over hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op het verduurzamen van evenementen. Het beste idee komt in aanmerking voor gratis kaarten voor de festivals DRIFT, NEST en Music Meeting! Bas Nordkamp zal dit ‘doebat’ leiden.

Meer informatie over deze prijsvraag volgt zo snel mogelijk via de Facebookpagina van De Groene Week en die van de Green Capital Challenges.

Mini festival:
In de Studentenkerk is er een mini festival. Er draait een korte film, uit de reeks ‘Go Green’ van Go Short. Studentenverenigingen Twister en Op hoop van zegen trakteren op improvisatietheater en campusdichter Sander Bisselink leest een gedicht voor.

Studentenkerk, 20.00 uur, gratis